Sosyal Medya

Dernek

Tunus’un Ankara Büyükelçisi Ahmed Bin Sağir: “Türkiye ile Ortak Değerlerimiz Var”

Paylaşım

tarih:

turab türkiye arap ülkeleri iş insanları derneği

Ahmed Bin Sağir İzmir’de Türk ve Arap Ülkeleri İşbirliği Derneği’ni (TÜRAP) ziyaret etti
Tunus’un Ankara Büyükelçisi Ahmed Bin Sağir, Türkiye’yi çok sevdiklerini ve Türkiye ile Tunus arasında ortak değerlerin olduğunu belirtti. İzmir’de Türk ve Arap Ülkeleri İşbirliği Derneği’ni (TÜRAP) ziyaret eden Büyükelçi, derneğin genel başkanı Sabuhi Attar’dan derneğin çalışmaları hakkında bilgi aldı

Bin Sağir, Türkiye’de yaklaşık 6 aydır görevde olduğunu ve bu süre zarfında Türkiye’yi çok sevdiğini ifade etti. Türkiye ve Arap ülkeleri arasında ticari ve siyasi anlamda işbirliği yapmanın memnuniyet verici olduğunu belirten Büyükelçi, bu ilişkilerin ortak hareket etmenin önemini vurguladığını söyledi.

Büyükelçi, iki ülke arasındaki ilişkilerin sadece ticari değil, eğitim ve siyasi alanlarda da gelişmekte olduğunu belirtti. Ayrıca, Türkiye ile Tunus arasındaki işbirliğini güçlendirmek için anlaşmalar yapıldığını ve bu bağlamda ilişkilerin daha ileriye taşınması için sürekli çaba gösterdiklerini ifade etti.

Haziran ayında Türkiye ile Arap ülkeleri arasında büyük bir buluşmanın gerçekleşeceğini belirten Bin Sağir, bu etkinliğin ülkeler arasındaki ilişkileri güçlendireceğini söyledi. İzmir’deki programı kapsamında Vali Süleyman Elban’ı ziyaret eden Büyükelçi, kentteki iş dünyası temsilcileriyle de görüşmeler yapacağını belirtti.

TÜRAP Genel Başkanı Sabuhi Attar, kendisinin aynı zamanda Tunus İzmir Fahri Konsolosu olduğunu, Tunus ile Türkiye arasındaki ilişkilerin gelişmesi için çalıştıklarını söyledi. Bu tür ziyaretler ve işbirliği girişimleri, Türkiye ile Tunus arasındaki dostluk ve işbirliğinin güçlenmesine katkı sağlayacaktır.

Devamını Oku
Yorumları Gör

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir