Sosyal Medya

Bilim ve Teknoloji

Türk Teknoloji Girişimleri, CES 2024 Fuarında Yenilikçi Ürünleriyle Dünya Sahnesine Çıkıyor

Paylaşım

tarih:

Türk teknoloji girişimcileri, ABD’nin Las Vegas şehrinde düzenlenen CES 2024 Fuarı’na katılmaya hak kazandı. Türkiye Pavilyonu’nda 50 teknoloji girişimi, dünya çapında ilgi çeken yenilikçi ürünlerini sergiledi. Bu ürünler arasında dünyanın ilk elektrikli çocuk bisikleti, şartlı taraftar destek platformu, görme engelli çocuklar için akıllı baston ve kahve atıklarını biyo-ham maddeye dönüştüren girişim bulunuyor.

Fuar, Türkiye’nin Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından koordine edilen 5 Kalkınma Ajansı iş birliğiyle CES 2024 Türkiye Pavilyonu’nun kurulmasıyla gerçekleşti. CES 2024 Türkiye Heyeti, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA), İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA), Ankara Kalkınma Ajansı (ANKARAKA), İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA), Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) gibi ajanslardan oluşan 150 kişilik bir grupla fuara katıldı.

Türk startuplar, fuarda dört gün boyunca ürünlerini tanıtarak potansiyel müşterilerle görüşme ve yeni iş birlikleri kurma fırsatı elde etti. Türk Hava Yolları, CES 2024 Türkiye Heyeti’ne sponsorluk anlaşması kapsamında indirimli bilet sağladı.

CES Fuarı, yapay zeka, akıllı şehirler, kripto para birimi, NFT’ler, gıda teknolojisi, dijital sağlık, artırılmış ve sanal gerçeklik, robotik ve dronlar, uzay teknolojisi, oyun ve e-spor, araç teknolojisi gibi birçok endüstriyi temsil eden girişimlere ev sahipliği yaptı.

Bu etkinlik, Türk teknoloji girişimlerinin uluslararası alanda kendilerini tanıtma ve iş birlikleri kurma fırsatlarına katıldığı Küresel Girişimcilik Etkinliklerine Katılım Çağrısı’nın bir parçası olarak gerçekleşti. Bu kapsamda, Türk girişimciler ayrıca Web Summit, Slush ve Web Summit Qatar gibi önemli etkinliklere de katılım sağladılar.

Kaynak https://bebka.org.tr/50-turk-teknoloji-girisimi-dunya-sahnesinde/

Devamını Oku
Yorumları Gör

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir