Sosyal Medya

Bilim ve Teknoloji

Turkcell’in Yeni Yönetim Kurulu Belirlendi: Başkan Şenol Kazancı

Paylaşım

tarih:

turkcell 30. yılını kutluyor

Şenol Kazancı Görevine Devam Ederken, Arda Ermut ve Diğer İsimler Atandı

Turkcell, yeni yönetim kurulunu belirlemek için gerçekleştirdiği Olağan Genel Kurul toplantısı sonrasında yönetim kurulunda değişiklikler yaptı. Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Kazancı görevine devam ederken, yönetim kuruluna Arda Ermut, Prof. Dr. Mehmet Naci İnci ve Prof. Dr. İdris Sarısoy atandı.

Yeni atamalar kapsamında, Arda Ermut Turkcell Yönetim Kurulu Üyesi olarak atanırken, Prof. Dr. Mehmet Naci İnci ve Prof. Dr. İdris Sarısoy ise Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi oldu. Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Kazancı, görevinden ayrılan yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederken, yeni atanan yönetim kurulu üyelerine başarılar diledi. Kazancı, “Daha da güçlü bir takım olarak, üretmeye ve ülkemiz için yatırım yapmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Arda Ermut, Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun olmuş ve daha önce Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı’nda çeşitli yöneticilik görevlerinde bulunmuştu. Ayrıca Türkiye Varlık Fonu Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmış ve Türk Telekom’un yönetim kurulunda da yer almıştı.

Prof. Dr. Mehmet Naci İnci, İngiltere’deki Heriot-Watt Üniversitesi’nde fiber optik sensörler alanında doktorasını tamamlamış ve Boğaziçi Üniversitesi’nde çeşitli görevlerde bulunmuştu. Halen Boğaziçi Üniversitesi Rektörü olarak görev yapmaktadır.

Prof. Dr. İdris Sarısoy ise Erciyes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü’nden mezun olmuş ve Marmara Üniversitesi’nde akademik kariyerine devam etmiştir. Vergi ve ekonomi alanlarında araştırmalar yürüten Sarısoy, Hazine ve Maliye Bakanlığı Vergi Konseyi Üyesi olarak da görev yapmaktadır.

Turkcell’in yeni yönetim kurulu üyeleri, şirketin stratejik hedeflerini gerçekleştirmek ve şirketi ileriye taşımak için görevlerine başlayacak. Bu değişikliklerle birlikte, Turkcell’in Türkiye’nin teknoloji alanındaki liderliğini sürdürmesi bekleniyor.

Devamını Oku
Yorumları Gör

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir