Sosyal Medya

Genel

Üniversiteli Lastikçi Karşıyaka: Baba Mesleğini Sürdürüyor

Paylaşım

tarih:

Üniversiteli Lastikçi Karşıyaka

İzmir’de yaşayan ve iki üniversiteden mezun olan Sefa Tunaçay, kamuda görev almak istemesine rağmen başarılı olamayınca babasının lastik tamiri dükkanını devraldı. Tunaçay, işini severek yaparak “Üniversiteli Lastikçi” olarak müşterilerine hizmet veriyor.

2006 yılında Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi’nden mezun olan Tunaçay, ardından Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde de eğitim aldı. Ancak istediği iş imkanlarını bulamayınca babasının yanında çıraklık yapmaya başladı.

Babasının emekli olması ve lastik tamirciliği yapmak istememesi üzerine işi devralan Tunaçay, “Üniversiteli Lastikçi” tabelası altında müşterilerine hizmet veriyor. Mesleğini severek yaptığını ve herhangi bir şikayetinin olmadığını belirten Tunaçay, bir kamu personelinden daha iyi kazandığını dile getirdi.

Tunaçay, sözlerini şöyle tamamladı: “Esnaflık da güzel bir şey sonuçta. Herkes devlet memuru olmak istiyor ama bu ülkeye esnaf da lazım. Herkes okursa demirciliği, lastik tamirciliğini kim yapacak? Üniversite hayatı bambaşka, ‘eşiğinden içeri gir, şöyle bir nefes çek.’ Ben yaptıklarımı tekrar olsa tekrar yaparım. Keşke üçüncü üniversiteyi okusaydım diyorum.”

Devamını Oku
Yorumları Gör

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir