Sosyal Medya

Uşak

Uşak’ta Bayram Boyunca Mezarlıklarda Kur’an-ı Kerim Yayını Yapılacak

Paylaşım

tarih:

uşak mezarlıklarda kuran okutulacak

Uşak Belediyesi, Kurban Bayramı boyunca merkezde bulunan Şekerevleri Mezarlığı’nda Kur’an-ı Kerim yayını yapacak. Bu anlamlı uygulama, Belediye Başkanı Özkan Yalım’ın talimatıyla hayata geçiriliyor. Vatandaşlar, Arife gününden itibaren bayram boyunca mezarlık ziyaretlerinde Kur’an-ı Kerim dinleyebilecekler.

Kurban Bayramı öncesinde mezar ziyaretlerine anlam katacak ve dualara güç verecek bu uygulama, ilk etapta Şekerevleri Mezarlığı’nda başlayacak. Uygulama, bayram boyunca devam edecek ve vatandaşların ziyaretlerine manevi bir değer katacak.

Kurban Bayramı’nın ardından her hafta Perşembe günü ikindi namazından sonra başlayarak, Cuma günleri tüm gün olmak üzere, merkezdeki diğer mezarlıklarda da devam edecek. Yayınlar, sabah saat 10:00’da başlayıp akşamüstüne kadar sürecek.

“Bayramlar Hassas Noktamızdır”

Başkan Yalım, vatandaşların tüm duygularını paylaştıklarını ve her an yanlarında olduklarını belirterek, “Bu uygulama sayesinde insanlarımızın gönül dünyasında bir nebze de olsa huzura sebep olabilirsek ne mutlu” dedi. Yalım, görevlerinin sadece kenti tasarlamak olmadığını, aynı zamanda kalplere dokunan hizmetler üretmeyi de önemsediklerini vurguladı.

Başkan Yalım, milli ve manevi duyguları hep birlikte yaşamanın ve önemli günlerde birlik olmanın önemine inandıklarını ifade etti. “Kurban Bayramı tüm toplumumuz için çok önemli bir dini bayramdır. Bu vesileyle vatandaşlarımızla bir araya gelmek, onların kalplerine temas edecek işler yapmak bizi çok mutlu ediyor” şeklinde konuştu.

İhtiyaca Yönelik Çözümler Üretiyoruz

Şekerevleri Mezarlığı’nda bulunan elektrikli taşıma araçları sayesinde yaşlı ve engelli vatandaşlara yardımcı olunduğunu belirten Başkan Yalım, “Mezar ziyaretine gelen büyüklerimize ve engelli kardeşlerimize, yakınlarının mezarlarını bulma noktasında yardımcı olmak amacıyla elektrikli araçlarımızla destek oluyoruz” dedi. Ayrıca, arife günü vatandaşların mezar yerlerine ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla kent meydanından öğle namazı sonrasında servis araçları kaldırılacak. Vatandaşlar, arife günü kent merkezinden Asri Mezarlığına, Şekerevleri Mezarlığına ve Karakaya Mezarlığına kolayca ulaşabilecek.

Devamını Oku
Yorumları Gör

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir