Eğitim

2024 Gençlik Kampları Başvuruları Başladı

Paylaşım

tarih:

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından her yıl düzenlenen gençlik kampları için başvurular 15 Mayıs 2024 tarihinde başlıyor. 2024 yılında deniz ve doğa kamplarımız, gençlerimize hizmet vermeye devam ediyor.

11 Haziran 2024 tarihinde kampların ilk 6 dönem sonuçları açıklandı. Son 6 dönem için (Ağustos – Eylül) başvurular 7 Temmuz 2024 tarihine kadar devam ediyor. Gençler, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle unutamayacakları bir dönem yaşayacakları kamplara katılabilmek için başvurularını bu tarihe kadar yapabilirler.

Bilgi ve Başvuru

Gençlik kampları hakkında detaylı bilgi almak için genclikkamplari.gsb.gov.tr adresini ziyaret edebilirsiniz. Başvurularla ilgili merak edilen sorular için en yakın Gençlik Merkezine başvurabilirsiniz. En yakın gençlik merkezini öğrenmek için e-genc.gsb.gov.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

Başvuru ve Değerlendirme Detayları

Kamplar ücretsiz olup, katılımcıların ulaşım dahil tüm ihtiyaçları Bakanlık tarafından karşılanacaktır. Ayrıca, katılımcı gençlerin tamamına seyahat ve sağlık sigortası yapılacak. Başvurular esnasında ikamet adresinize göre gidebileceğiniz kamplar görülebilir. İkamet adresi dışında bulunan gençler de alternatif il seçeneği ile başvuru yapabilirler.

Kamplarımızda kız ve erkek dönemleri ayrı ayrı yapılacak ve bir kamp dönemi 6 gün sürecektir. Başvurular 15 Mayıs – 07 Temmuz 2024 tarihleri arasında online olarak yapılacaktır. Online başvuru yapma imkanı olmayan gençlerin, en yakın gençlik merkezine giderek başvuru yapmaları sağlanacaktır.

Gençler, yaş şartının uygun olması koşuluyla deniz ve doğa kamplarına sadece birer kez katılabilirler.

Başvuruların Değerlendirilmesi

  • Aile aylık net geliri 17.002,00 TL’nin altında olanlara,
  • Gençlik Merkezlerine üye olanlara,
  • Eğitim hayatında başarılı olduğunu belgeleyenlere,
  • Üç yıl başvurduğu halde kampa gitmeye hak kazanamayanlara,
  • Şehit ve gazi yakını olan gençlere öncelik tanınacaktır.

Bu gençler, belgelerini kesin kayıt esnasında gençlik merkezlerine ibraz etmek zorundadır. Belge ibraz etmeyenlerin başvuruları iptal edilecek ve yerine yedek listeden atama yapılacaktır.

Gençlik kamplarına katılacakların atamaları, Kamp Otomasyon Sistemi üzerinden yapılacaktır.

Başvuru Sonuçları

Başvuruların sonuçları en geç 11 Haziran 2024 tarihinden sonra e-genc.gsb.gov.tr adresinde ilan edilecektir. Kampa katılmaya hak kazananlar, başvuru belgesini kamp döneminin başlama tarihinden en geç 7 gün öncesine kadar gençlik merkezlerine giderek onaylatmalıdır.

18 yaşını doldurmamış katılımcılar, başvuru formunu velisi tarafından imzalı olarak gençlik merkezine elden teslim etmelidir.

Yaş Grupları ve Şartlar

Kamplara 12 ve 25 yaş arasındaki gençler başvuru yapabilmektedir. Yaş gruplarının belirlenmesinde yıl baz alınacaktır.

Mavi (Deniz) Kamplar:

  • 12 yaş grubu (2012 doğumlu)
  • 13 yaş grubu (2011 doğumlu)
  • 14-15 yaş grubu (2010-2009 doğumlu)

Yeşil (Doğa) Kamplar:

  • 16-17 yaş grubu (2008-2007 doğumlu)
  • 18-22 yaş grubu (2006-2002 doğumlu)
  • 23-25 yaş grubu (2001-1999 doğumlu)

Bu kapsamda, kamplarımız gençlerimizin unutulmaz bir yaz geçirmesi için hazırlanmıştır. Başvurularınızı zamanında yapmayı unutmayın!

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Popüler

Exit mobile version