Satranç

2024 Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Takım Satranç Şampiyonası Başladı

Paylaşım

tarih:

Satranç Federasyonu ve ROSATOM, Karaman’da 2024 Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Takım Satranç Şampiyonası’nı başlattı. Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, Karaman Gençlik Spor İl Müdürü Mustafa Karadeniz, Başkanvekilimiz Ömer Asım Ötegen, Gençlik Spor İl Müdürü Mustafa Karadeniz, Asbaşkanımız Nilüfer Çınar Çorlulu, Yönetim Kurulu Üyemiz Ali Faruk Aydın, Denetleme Kurulu Üyemiz Celalettin Özcan, Karaman İl Temsilcimiz Mustafa Eroğlu ve sporcular, veliler, antrenörler ve basın mensupları, şampiyonanın açılış törenine katıldı.

78 takımımız ve 400’ü aşkın sporcumuz, 20-24 Nisan 2024 tarihlerinde Karaman Lütfi Elvan Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen şampiyonamızda şampiyonluk için mücadele edecek. Federasyonumuzun yardımıyla, her kategoride kazanan takımımız Avrupa Genç Takımlar Satranç Şampiyonası’na katılma hakkına sahip olacak.

Şampiyonanın açılış töreninde Başkanımız Gülkız Tulay, “Ülkemiz satrançta en başarılı ülkelerden biri.” dedi. Ulusal ve uluslararası alanda gerçekleştirdiğimiz projeler, elde ettiğimiz başarılar ve yetiştirdiğimiz genç yıldızlar dünya çapında büyük ilgi görüyor. 1 milyon 200 bini aşan lisanslı sporcu sayımızla satrançta tüm branşları geride bırakıyoruz.

Federasyon olarak eğitim ve alt yapıya öncelik verdiklerini vurgulayan Başkanımız Gülkız Tulay, şunları söyledi:

Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Takım Turnuvalarımızın şimdiki formatı, altyapıdan güçlü sporcular yetiştirmemizi sağlıyor. Binlerce 18 yaş altı sporcumuz her yıl çeşitli illerde düzenlenen turnuvalarda mücadele ediyor. Finaller tamamlandığında, sporcularımız Avrupa Genç Takımlar Satranç Şampiyonası’nda ülkemizi temsil etme şansı elde eder. Bu, bizim için büyük bir kazanımdır” dedi.

“Satranca yatırımı, ülkemizin geleceğine yapılan bir yatırım olarak görüyoruz. Satranca yapılan yatırıma katkıda bulunan her kuruluş bizim için çok değerlidir. Gençlik ve Spor Bakanlığımıza, Karaman Valiliği’ne, ROSATOM’a, Karaman Belediyesi’ne ve şampiyonamızın su sponsoru Aroma firmasına satranca verdikleri anlamlı yardım için minnettarım.”

Karaman Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Karadeniz, “Türkiye Satranç Federasyonu’na böylesine önemli bir şampiyonanın ilimizde düzenlenmesinden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi. Şampiyonaya katılan tüm sporcularımıza başarılar diliyoruz ve sizi burada misafir etmekten mutluyuz.

Şampiyonamızda mücadele edecek tüm sporcularımıza harika bir performans diliyoruz.

http://tky.tsf.org.tr/

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Popüler

Exit mobile version