Spor

2025 ITF Masters Dünya Şampiyonası Türkiye’de Gerçekleşecek

Paylaşım

tarih:

Uluslararası Tenis Federasyonu (ITF) yaptığı açıklamada, 2025 yılında farklı yaş gruplarında gerçekleşecek Masters Dünya Şampiyonası’na Türkiye, Portekiz, ABD ve Hırvatistan’ın ev sahipliği yapacağını duyurdu. Türkiye ayağı, 9-22 Mart 2025 tarihleri arasında Alibey Club Manavgat’ta düzenlenecek.

Ev Sahibi Ülkeler ve Kategoriler

Dört ülkenin her biri, 2025 Dünya Takım Şampiyonasının 30+ ile 85+ yaş gruplarına ve 2025 Dünya Ferdi Şampiyonasının 30+ ile 90+ yaş gruplarına ev sahipliği yapacak. ITF Masters Komitesi, bu dört ev sahibi modeliyle oyuncuların çeşitli bölgelerde daha fazla müsabaka oynamalarına olanak tanımayı hedefliyor.

Türkiye’de Düzenlenecek Etkinlikler

ITF, Alibey Club Manavgat’ın daha önce başarılı etkinliklere ev sahipliği yaptığını belirtti ve 2025’te de bu geleneğin devam edeceğini duyurdu. Türkiye’de düzenlenecek etkinliklerin programı ise şöyle:

  • 30, 35, 40, 45 Yaş Kategorisi Dünya Takım Şampiyonaları: Alibey Club, Manavgat, Türkiye/9 Mart Pazar-14 Mart Cuma 2025
  • 30, 35, 40, 45 Yaş Kategorisi Dünya Ferdi Şampiyonaları: Alibey Club, Manavgat, Türkiye/15 Mart Cumartesi-22 Mart Cumartesi 2025

ITF Başkanı David Haggerty’nin Açıklamaları

ITF Başkanı David Haggerty, Masters Tur vizyonunun, tenisi 30 yaş ve üzeri kişiler için en çok katılım sağlanan spor haline getirme amacı taşıdığını ifade etti. Haggerty, “ITF Dünya Tenis Masters Turu aracılığıyla, tenis tutkunlarına sadece rekabetçi tenis tutkularını tatmin etmeleri için değil, aynı zamanda tenisin teşvik ettiği topluluk, dostluk ve refah bağlarını kucaklamaları için yollar açıyoruz. Tenisin her yaştan oyuncu için fiziksel sağlık faydaları sağladığını biliyoruz ve Masters Turu her yaştan oyuncuya bunu deneyimleme şansı veriyor. Dünya Şampiyonaları, dünyanın dört bir yanından gelen oyuncuların ülkeleri için mücadele ettiği eşsiz bir gösteri sunuyor” dedi.

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş’un Açıklamaları

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, Dünya Takım ve Bireysel Şampiyonaları’na bir kez daha ev sahipliği yapacak olmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, “Teniste Avrupa’da en fazla gelişen ülke ödülünün sahibi olan Türkiye, dünya tenisinin önemli bir paydaşı olarak aynı zamanda en fazla uluslararası turnuva düzenleyen ülkeler arasında. Organizasyon kapasitemiz ve dünya standartlarındaki tesislerimiz ile küresel tenisin gelişimi adına tenis otoriteleri ile iş birliklerimizi sürdürmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Bu etkinlikler, Türkiye’nin tenis turizmine katkı sağlarken, dünya genelindeki tenis severler için unutulmaz bir deneyim sunmayı hedefliyor.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Popüler

Exit mobile version