Ekonomi

3.Uluslararası Helal Turizm Kongresi 10-12 Mayıs İzmir’de

Paylaşım

tarih:

  1. Uluslararası Helal Turizm Kongresi, dünya genelinde artan Müslüman turistlerin İslami kurallara uygun tatil ve seyahat ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlayan temsilcileri İzmir’de bir araya getirdi. Kongre, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Uluslararası Helal Turizm Derneği ve diğer kuruluşların işbirliğiyle Royal Teos Otel’de düzenlendi.

Uluslararası Helal Turizm Derneği Başkanı Yusuf Gerçeker, kongrenin katılımcı sayısının önceki yıllara göre arttığını belirtti. İlk etkinlik 2017’de 13 ülke ve 123 katılımcıyla başlamış, bu sene ise 40 ülkeden 300’e yakın kişiyle buluşulmuştu. Gerçeker, bu başarının helal turizmin ne kadar doğru bir şekilde organize edildiğini gösterdiğini ve dördüncü kongre için hazırlıklara başladıklarını ekledi.

Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Gazze’deki insani duruma dikkat çekti ve ateşkes çağrısı yaptı. Helal turizmin hızla büyüyen bir sektör olduğuna değinen Karakaş, Müslüman seyahat pazarının stratejik bir turizm pazarı haline geldiğini ve birçok ülkenin bu pazardan pay almak için yatırım yaptığını belirtti.

MÜSİAD Turizm Sektör Kurulu Başkanı Murat Kundak, kongrede Müslüman dostu turizmin gelişimi için fikir alışverişinde bulunacaklarını ifade etti. İslam Ülkeleri Standardizasyon ve Metroloji Enstitüsü Genel Sekreteri İhsan Övüt, bu kongrenin helal endüstrisinin geleceğini şekillendirmede önemli bir rol oynayacağını belirtti.

Sektörel oturumlar, katılımcıların deneyim ve gözlemlerini paylaştığı sunumlarla başladı. Kongrede, helal turizm tesislerinin sayısının artırılması ve kalitesinin geliştirilmesi için yapılması gereken adımlar ele alınacak. Ayrıca, akademisyenlerin sunumlarının da yapılacağı etkinlikte turizm hedefleri tartışılacak.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Popüler

Exit mobile version