Genel

98. Gazi Koşusu Kazananı Dragon Flame Jokeyi Akın Sözen ile Oldu

Paylaşım

tarih:

98. Gazi koşusu bugün 22 safkan 3 yaşlı İngiliz atıyla tamamlandı. Nefes kesen yarışta Dragon Flame jokeyi Akın Sözen ile zafere uzanan isim oldu. 2005’ten bu yana Gazi Koşu’larında at binen jokey Akın Sözen’nin ilk birinciliği oldu.

Dragon Flame ilk çim yarışını kazandıktan sonra Erkek Tay Deneme koşusunda yaptığı 2.’lik ile dikkatleri üzerine çekmişti. Aynı geçmiş dönemlerdeki şampiyon Abbas gibi erkek tay deneme koşusundan direk gaziye gelip kazanan ikinci isim oldu.

2024 98. Gazi Koşusu ödül töreninde Jokey Akın Sözen’e ödülünü Ekrem İmamoğlu verdi. Yarışta 2. Zizka (Sommerabend – Mamusella / Invincible Spirit) elde ederken, Borrego (My Dear Son – Seddifi / Bekmezbey) Mehmet Salih Çelik üçüncü olarak mücadeleyi tamamladı. Ahmet Çelik idaresindeki Son Of Cooger (Cooger – Şahizer / Lion Heart) dördüncü olurken, jokeyi Ercan Çankaya ile Wolf Seyfo (Native Khan – Smarty Rose / Mountain Cat) beşinci sırada yer aldı.

Dragon Flame at sahibi Emrah Agun 13.5 Milyon Tl’nin sahibi oldu. Yetiştiricisi Engin Ateşler 2 Milyon Tl.

Akın Sözen: Gazi Koşusu’ndaki Zaferle Hayalime Ulaştım

30 Haziran Pazar günü İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda gerçekleştirilen 98. Gazi Koşusu’nu Dragon Flame isimli safkanla kazanan jokey Akın Sözen, tjk.org’a özel açıklamalarda bulundu. Akın Sözen, yarış öncesi ve sonrası yaşadığı duyguları, Dragon Flame’e olan güvenini ve gelecekteki hedeflerini paylaştı.

“Dragon Flame’e Güvenim Tamdı”

Akın Sözen, yarış sürecine ilişkin şunları söyledi: “Gazi Koşusu’na kadar gelen süreçte Dragon Flame’e hep güvenmiştim. Onun neler yapabileceğine olan inancım tamdı. Tüm ekip de tayın potansiyelinin farkındaydı. Dragon Flame ile ilk kez Erkek Tay Deneme Koşusu’nda tanışmıştık. Orada ne kadar yetenekli bir safkan olduğunu anlamıştım.”

“Gazi Koşusu’nu Kazanmak Tarifsiz Bir Duygu”

Kariyerinde birçok önemli yarışta birincilikler elde etmiş olan Sözen, Gazi Koşusu’nu kazanmanın kendisi için ayrı bir öneme sahip olduğunu belirtti: “Benim için de çok farklı bir yarış oldu. Bugüne kadar kariyerimde birçok önemli yarışta birincilikler elde ettim ancak Gazi Koşusu’nu kazanamamıştım. Her Türk jokeyin hayali olan bu mücadeleyi nihayet galibiyetle taçlandırmış olmaktan dolayı son derece mutlu ve gururluyum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk adına koşulan, Türk atçılığının en önemli mücadelesi olan bu yarışta zafer elde etmiş olmak tarif edilemez bir duygu.”

“Hedeflerime Ulaşmak İçin Teşvik Ediliyorum”

Bu zaferin, Sözen’in kariyerine olan etkisine değinen başarılı jokey, “Hedefime sonunda ulaşmış olmam kariyerimin bundan sonraki aşaması için beni daha da teşvik ediyor. Kesinlikle burada durmak istemiyorum. Başarılı grafiğimi sürdürerek istikrarlı bir gidişat sergilemek niyetindeyim,” ifadelerini kullandı.

“Dragon Flame’in Tüm İlgililerini Tebrik Ediyorum”

Sözen, Dragon Flame’in başarısının arkasındaki ekibe teşekkür ederek, “Dragon Flame’in tüm ilgililerini bir kez daha tebrik ediyorum, umarım bundan sonra da ayakları düz basar. Kendilerine başarılar diliyorum,” dedi.

Akın Sözen’in bu özel açıklamaları, Gazi Koşusu’nda elde ettiği zaferin kendisi ve ekibi için ne kadar anlamlı olduğunu gözler önüne seriyor. Bu büyük başarı, Türk atçılığına ve spor camiasına ilham vermeye devam edecek.

Yorumlar

  1. Pingback: 2024 Gazi Koşusu 98. Yılında 30 Haziran’da: İşte Favoriler ve Kesin Kayıtlar ve Jokeyleri - Esnaf Haber

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Popüler

Exit mobile version