Sosyal Medya

İzmir

Çeşme’de Yaza Merhaba Kokteyli: Başkan Tugay’dan Gelecek Nesillere Vurgu

Paylaşım

tarih:

çeşme yaza merhaba

Çeşme Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (ÇEŞTOB) tarafından Çeşme’de düzenlenen Yaza Merhaba Kokteyli’nde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, önemli mesajlar verdi. Tugay, “Önümüzdeki 10 yılda, 20 yılda, 50 yılda ve belki 100 yılda, bizim göremeyeceğimiz zaman diliminde de çocuklarımızın, torunlarımızın yaşayacağı Çeşme’yi hayal ederek adım atmamız gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Geleceğe Yatırım

Her yıl yaz sezonu öncesinde düzenlenen kokteyle eşi Öznur Tugay ile katılan Başkan Tugay, Çeşme’nin doğal ve kültürel mirasını korumanın önemine vurgu yaptı. Temiz su kaynaklarının ve doğal kaynakların korunmasının gerekliliğini belirten Tugay, “Para kazanacağız diye vahşice her şeyi yok ettiğimiz bir anlayışın Çeşme’de olmadığını biliyorum. Bu doğru duruşun güçlenerek devam etmesini ve doğayı yok eden anlayışlara karşı birlikte durmayı öneriyorum,” diye konuştu.

Çeşme'de Yaza Merhaba Kokteyli: Başkan Tugay'dan Gelecek Nesillere Vurgu

Çalışma ve Sorumluluk

Başkan Tugay, Çeşme’deki anılarını anımsatarak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev yapmanın büyük bir onur ve sorumluluk olduğunu ifade etti. “Gecemizi gündüze katarak çalıştığımızı, çaba gösterdiğimizi bilmenizi isterim,” dedi. Tugay, Çeşme ile ilgili tüm sorumlulukları yerine getireceğini ve doğallığını koruyarak altyapı eksiklerini gidermeyi hedeflediklerini belirtti.

SKAL Dünya Kongresi’ne Davet

Tugay, 16-21 Ekim’de İzmir’de düzenlenecek SKAL Dünya Kongresi’ne Çeşmeli turizmcileri davet ederek, bu kongrenin Çeşme ve İzmir için önemli bir fırsat olduğunu vurguladı. ÇEŞTOB’un da bu etkinliğe dikkat çekmesi gerektiğini belirten Tugay, “Çevreyi koruduğumuz, Çeşme’yi koruduğumuz bir turizm anlayışını buraya yerleştirmek için SKAL Kongresi ve buna benzer etkinlikler de çok önemli fırsatlar olacak,” dedi.

Çeşme’nin Saklı Mirası

Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, Çeşme’nin deniz ve kumdan fazlasını sunduğunu, bölgenin saklı kültürel mirasını ortaya çıkaracak turizm yatırımlarının önemini vurguladı. Denizli, “Çeşme’yi içinde kültürü, sanatı, denizi, kumu, güneşi, eğlence ve dinlenme hayatını, sporu bir arada benimseyecek bir anlayışla yöneteceğiz,” dedi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ile uyum içinde çalışmanın önemine değindi.

Çeşme’nin Uluslararası Markası

ÇEŞTOB Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Demir, Çeşme’nin Türkiye sınırlarını aşan bir popülerliğe sahip olduğunu ve ÇEŞTOB’un bu yolda büyük mücadele verdiğini belirtti. Demir, “Çeşme’nin değerlerine sahip çıkalım. Bunlara zarar gelmesini önlemek için mücadele ediyoruz,” dedi. Milli sörfçü Çağla Kubat ise Çeşme’nin uluslararası marka olma özelliğini kazandığını vurgulayarak, “Bu buluşma, popülerliğini zirveye taşıyan Çeşme turizmi için değerli,” ifadelerini kullandı.

Deniz turizmini tatillerine dahil etmek isteyen yerli ve yabancı turistler için Çeşme’de yat kiralama hizmetlerine olan talep giderek artmaktadır.

Katkıda Bulunanlara Plaket

Konuşmaların ardından Çeşme’de turizmin gelişmesine katkıda bulunan seyahat acenteleri, yatırımcılar, gazeteciler ve kokteylin yapıldığı Ilıca Hotel yöneticilerine plaket takdim edildi.

Devamını Oku
Yorumları Gör

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir