Sosyal Medya

Manisa

Manisa Şehzadeler İlçesindeki Orman Yangını Kontrol Altına Alındı

Paylaşım

tarih:

manisa şehzadeler yangını

Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde meydana gelen orman yangını, bölgedeki bir bağ evini tamamen küle çevirdi. Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri, yangını köydeki evlere sıçramadan kontrol altına almayı başardı.

İtfaiye Ekiplerinin Hızlı Müdahalesi

Yangın, Şehzadeler ilçesine bağlı Kalemli Mahallesi’nde çıktı. Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler, yangının büyümesini engellemek için hızla harekete geçti. İtfaiye ekipleri, izinli olmalarına rağmen yangına müdahale ederek alevlerin kontrol altına alınmasını sağladı.

11 Araç ve 27 Personel ile Müdahale

Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Gürhan İnal, yangının kontrol altına alındığını belirterek şu açıklamalarda bulundu: “Kalemli’de çıkan yangın için 15.20’de ihbar aldık. Toplam 11 araç ve 27 personel ile yangın bölgesine geldik. Rüzgârın fırtına şeklinde olması nedeniyle ormandan 300-400 metreye kadar kıvılcımlar atarak yangın mahallenin içine yayıldı. Evlere ulaşmaması için çevresinde soğutma çalışması yaparak yangını kontrol altına aldık.”

Çiftçilere Uyarı

Başkan İnal, yangının orman ve tarla birleşiminde bulunan bir evden çıktığını düşündüğünü belirtti ve çiftçilere yangınlara karşı daha dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulundu. İnal, yangınların önlenmesi için duyarlılığın artırılması gerektiğini vurguladı.

Bu hızlı ve etkin müdahale sayesinde, yangının daha fazla büyümesi ve yayılması engellenmiş, can ve mal kaybının artması önlenmiştir. Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi, vatandaşları yangın konusunda daha dikkatli ve bilinçli olmaya davet etmektedir.