Sosyal Medya

İzmir

İzmir Bilim Olimpiyatları 2. Aşama Sınavı 8 İlde Yapıldı

Paylaşım

tarih:

2024 İzmir Bilim Olimpiyatları 2. Aşama Sınavı

2018 yılında başlatılan İzmir Bilim Olimpiyatları, öğrencilerin vizyonunu geliştirmeyi ve potansiyellerini artırmayı hedefliyor. Bu kapsamda hem yüz yüze hem de çevrim içi eğitimler veriliyor. Altı yıldır uzman eğitmen kadrosuyla sürdürülen olimpiyat eğitimleri, her geçen yıl daha fazla öğrenciye ulaşmayı amaçlıyor.

İlk ve İkinci Aşama Sınavları Başarıyla Tamamlandı

2024 İzmir Bilim Olimpiyatları’nın 1. Aşama çevrim içi sınavı, 25-26 Mayıs tarihlerinde İzmir, Aydın, Muğla, Uşak, Denizli, Kütahya, Afyonkarahisar ve Manisa illerinde gerçekleştirildi. 11 Haziran’da ise 2. Aşama sınavı, bu illerde belirlenen sınav merkezlerinde eş zamanlı olarak yüz yüze yapıldı. Yarışma, ilkokuldan lise seviyesine kadar toplam 12 kategoride düzenlendi.

2024 İzmir Bilim Olimpiyatları 2. Aşama Sınavı

Kategoriler ve Katılım

Yarışma kategorileri arasında İlkokul 3-4, Fen Bilimleri 5-6 ve 7-8, Matematik 5-6 ve 7-8, Bilgisayar 5-6 ve 7-8, Lise Matematik, Lise Bilgisayar, Kimya, Biyoloji ve Fizik yer aldı. Öğrenciler bu kategorilerde bilgi ve becerilerini sergilediler.

Sonuçlar 24 Haziran’da Açıklanacak

Öğrencilerin ve velilerin yoğun ilgisi ve katılımıyla gerçekleşen 2024 İzmir Bilim Olimpiyatları’nın sonuçları, 24 Haziran 2024 tarihinde açıklanacak. Sonuçların açıklanmasıyla birlikte, öğrenciler başarılarını görme fırsatı bulacak ve gelecek yıllar için motivasyon kazanacaklar.

Devamını Oku
Yorumları Gör

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir