Sosyal Medya

İzmir

İzmir Büyükşehir Belediyesi Anne Kart Uygulaması Başladı

Paylaşım

tarih:

İzmir Büyükşehir Belediyesi Anne Kart Uygulaması Başladı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın seçim vaatleri arasında yer alan Anne Kart uygulaması, hak sahiplerine kartların dağıtılmasıyla hayata geçti. Dr. Cemil Tugay’ın 180 günlük hızlı eylem planında yer alan bu sosyal belediyecilik projesi, 0-4 yaş (0-48 ay) arası çocuğu bulunan annelere belediyeye bağlı toplu taşıma araçlarında 60 kontörlük ücretsiz biniş hakkı sağlıyor. Ayrıca, 4-5 yaş arası çocuğu olan annelere de aylık 10 kontörlük kartlar veriliyor.

Sosyal Hayata Katılım Artıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin uzman ekipleri tarafından yapılan incelemeler sonucunda yardıma uygun görülen annelerin kartlarına çocukları yanlarındayken kullanmak üzere kontörler yüklendi ve ilk kartların teslimatı yapıldı. Bu uygulamayla annelerin, çocuklarıyla birlikte sosyal hayatta daha aktif yer almaları hedefleniyor.

“10 Bine Yakın Hane Yararlanacak”

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Yardımlar Şube Müdürü Arzu Ütaş, “9 bin 951 anneye Anne Kart vermeye başladık. Bugün yaklaşık 2 bin 226 kişiye ulaştıracağız. 24-27 Haziran tarihleri arasında da kalan 7 bin 725 anneye kartlarını vereceğiz. Vatandaşlarımız çok memnun. Sebebi ekonomik kriz. Başkanımızın 180 günlük eylem planı kapsamında yaptığı ilk projelerden biriydi. Anne Kartlar yeni tasarımıyla birlikte annelere ulaştırılıyor. İhtiyaç sahibi ve 0-5 yaş arası çocuğu olan bütün ailelerimiz kart için başvuru yapabilir” dedi.

Başvurular BizVariz Üzerinden

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Yardımlar Şube Müdürlüğü Bilişim Sistemleri Entegrasyonu Sorumlusu Hüseyin Tezcan, “Başkanımızın seçim vaatlerinden biriydi Anne Kart. Projeler tek tek hayata geçiyor. Bizvariz.izmir.bel.tr web sitesi üzerinden başvurular alınıyor. Anne Kart olarak başvuru yapabilirler. Sosyal inceleme uzmanları tarafından yapılan incelemeler sonucunda hak kazanan vatandaşlara tanımlama yapılır” diye konuştu.

İzmirli Ailelerden Olumlu Yorumlar

İzmirli aileler uygulamadan oldukça memnun. Çocuğunun 3 yaşında olduğunu belirten Havva Çayırlı, “Cemil Bey çok güzel bir uygulama düşünmüş. Gerçekten teşekkür ederiz. Ben çok beğendim. Çocuğumu ayda hemen hemen 4 kez hastaneye götürüyorum. O yüzden çok iyi bir uygulama, teşekkür ederiz” dedi. Berivan Aslı Kılıç ise “Kızım 2 yaşında, onun için faydalanacağız. Çok iyi bir şey. Gün geliyor bütçeniz olmayabiliyor. Ani bir hastalıkla hastaneye gidebiliyorsunuz. Kartımıza güveniyoruz. Çok teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

Anne Kart uygulaması, İzmir’de sosyal belediyeciliğin önemli bir örneği olarak ailelere büyük kolaylık sağlıyor ve şehirdeki sosyal dayanışmayı güçlendiriyor.

Devamını Oku
2 Yorumlar

Yorumlar

  1. Selamet tan

    27/06/2024 at 12:57

    Merhaba efendim ben yeni doğum yaptım anne kartına başvuruda bulunmak istiyorum

  2. admin

    27/06/2024 at 13:00

    Merhaba
    https://bizvariz.izmir.bel.tr/
    Adresinden başvurular.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir