Sosyal Medya

İzmir

İzmir’de Bir Günde Beş Yangın Kontrol Altına Alındı

Başkan Tugay’dan Vatandaşlara Çağrı: “112’yi Arayalım”

Paylaşım

tarih:

İzmir'de Bir Günde Beş Yangın Kontrol Altına Alındı

Bugün İzmir’in farklı bölgelerinde çıkan yangınlara İzmir İtfaiyesi, Orman Müdürlüğü ve ilçe belediyelerinin desteği ile hızlı müdahaleler yapıldı. Karaburun merkez, Balıklıova, Çeşme Ildır, Ödemiş ve Bayındır’daki yangınlar kontrol altına alındı. Aliağa Yenişakran’da cezaevi çevresinde saat 18.15’te başlayan yangına ise itfaiye ekiplerinin müdahalesi sürüyor.

Bayram tatilinde artan yangın vakalarına karşı İzmir İtfaiyesi, binin üzerinde personel ve üç vardiya sistemiyle çalışarak dün geceden itibaren tam 158 yangına müdahale etti. Ekipler, yangınların kontrol altına alındığı noktalarda soğutma çalışmalarına devam ediyor.

İzmir'de Bir Günde Beş Yangın Kontrol Altına Alındı

Başkan Tugay’dan Vatandaşlara Çağrı: “112’yi Arayalım”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İzmir İtfaiyesi’nin 24 saat çalışarak tüm yangınlara hızla müdahale ettiğini belirtti ve ekiplere teşekkür etti. Tugay, vatandaşlardan da bu mücadeleye destek olmalarını isteyerek, “Bir yangın görürsek hemen 112’yi aramalıyız. Ormanlara girişin yasak olduğunu unutmayalım, izinsiz giriş tespit ettiğimizde Emniyet, Jandarma veya Zabıta ekiplerine bilgi verelim. İtfaiye ekiplerine yön ve yol bulmada yardımcı olalım. Su deposu, havuz, sarnıç gibi su kaynaklarının olduğu noktaları itfaiye personeli ile paylaşalım. İtfaiye araçlarının geçişini engelleyebilecek şekilde düzensiz araç parkından kaçınalım,” dedi.

İzmir'de Bir Günde Beş Yangın Kontrol Altına Alındı

Çevre Temizliği ve Yangın Önlemleri

Başkan Tugay, vatandaşların kapı önlerinde, site içerisinde ve iş yerlerinin etrafında çevre temizliğine dikkat etmeleri gerektiğini vurguladı. Kolay tutuşabilecek çakmak, deodorant ve sigara izmaritinin dışarı atılmaması konusunda bir kez daha uyarıda bulundu.

Bu sıcak yaz günlerinde yangınlara karşı duyarlı olalım ve gerekli önlemleri alarak doğamızı koruyalım.

Devamını Oku
Yorumları Gör

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir