Sosyal Medya

İzmir

İzmir’de Engelli Yurttaşlara Özel Ücretsiz Yaz Seferleri: Mordoğan ve Foça Turları

Paylaşım

tarih:

İzmir Büyükşehir Belediyesi, engelli yurttaşlar ve refakatçileri için düzenlediği ücretsiz yaz seferlerine bu yıl da devam ediyor. İZDENİZ Genel Müdürlüğü’nün koordine edeceği seferler, yaz boyunca her Salı günü gerçekleştirilecek. 25 Haziran Salı günü başlayacak olan seferlere katılmak için önceden rezervasyon yaptırılması gerekiyor.

Engelsiz Yaşam İçin Yaz Seferleri

Engelsiz bir yaşam amacıyla çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu yıl da engelli yurttaşlar için ücretsiz gemi turları düzenliyor. Bu seferler kapsamında, engelli yurttaşlar ve bir refakatçileri Salı günleri Mordoğan ve Foça’ya ücretsiz olarak seyahat edebilecek.

İlk Sefer 25 Haziran’da Başlıyor

izmir engellilere özel izdeniz seferi

Seferler, Salı günleri Konak’tan başlayarak Karşıyaka İskelesi’ne uğrayacak, ardından Mordoğan ve Foça’ya devam edecek. Gemi, sabah 08.30’da Konak’tan hareket edecek, 08.45’te Karşıyaka’da olacak ve 10.00’da Mordoğan’a ulaşacak. Mordoğan’dan 10.20’de hareket ederek 11.00’de Foça’ya varacak. İlk sefer 25 Haziran Salı günü gerçekleştirilecek.

Rezervasyon Nasıl Yapılır?

Engelli İzmirim Kart sahibi yurttaşlar ve Refakatçi İzmirim Kartı bulunan bir kişi, tura katılmak için 0232 320 00 35 (Dahili 102-103) numaralı telefonu arayarak, biniş yapacakları iskeleyi bildirerek rezervasyon yaptırabilirler. Gemi kapasitesi 300 kişi ile sınırlıdır, bu nedenle seferden en az bir gün önce rezervasyon yapılması gerekmektedir. 7 yaş ve altı çocuklar, ebeveynleri ile birlikte olmak koşulu ile seferlerden ücretsiz faydalanabilirler.

Bu yaz boyunca Mordoğan ve Foça’ya yapılacak bu özel seferler, engelli yurttaşlara ve refakatçilerine unutulmaz bir yaz tatili yaşama fırsatı sunacak.