Sosyal Medya

İzmir

PAKO Sokak Hayvanları Sosyal Yaşam Kampüsü: Yurttaşlara Sahiplenme Çağrısı

Paylaşım

tarih:

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden Sahipsiz Hayvanlar İçin Büyük Destek

İzmir Büyükşehir Belediyesi, sahipsiz hayvanlara yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Yılın ilk 6 ayında 500 sahipsiz hayvan sıcak bir yuvaya kavuştu. Aynı dönemde yaklaşık 20 bin sahipsiz hayvanın tedavi ve muayenesi yapılırken, 15 bine yakın sahipsiz hayvan da kısırlaştırıldı. Büyükşehir yetkilileri, yurttaşlardan hayvan satın almamalarını, barınaklardan sahiplenmelerini istedi.

PAKO SOKAK HAYVANLARI SOSYAL YAŞAM KAMPÜSÜ Yol Tarifi

Hayvan Bakım ve Tedavi Hizmetleri

İzmir Büyükşehir Belediyesi, sokak hayvanlarının yaşam kalitesini artırmak ve onların kontrollü şekilde üremesini sağlamak amacıyla önemli çalışmalar yürütüyor. Belediyeye ait 4 büyük geçici köpek bakımevinde yaklaşık 2 bin sahipsiz hayvan bulunuyor. Bakım ve tedavilerin yürütüldüğü bu bakımevlerinde can dostlara sevgi ve şefkatle hizmet sunuluyor. Yılın ilk altı ayında yaklaşık 20 bin sahipsiz hayvanın tedavi ve muayenesi gerçekleştirilirken, 15 bine yakın sahipsiz hayvan kısırlaştırıldı. Ayrıca, yılın ilk 6 ayında 500 sahipsiz hayvan yeni yuvalarına kavuştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden Sahipsiz Hayvanlar İçin Büyük Destek

PAKO’da Farklı Cinslerde Köpekler Bulunuyor

Veteriner İşleri Halk Sağlığı Dairesi Başkanlığı bünyesinde görev yapan Veteriner İşleri Şube Müdürü Umut Polat, tüm bakımevlerindeki hayvanlara çok iyi baktıklarını belirtti. Özellikle PAKO Sokak Hayvanları Sosyal Yaşam Kampüsü’nde, hayvanların bakım ve tedavilerinin yanı sıra sosyalleşmelerine yönelik farklı etkinliklerin yapıldığını söyledi. Polat, “Tesisimizde özellikle melez ağırlıklı ırklar barınıyor. Temel isteğimiz, bakımını üstlendiğimiz sahipsiz hayvanların sıcak bir yuvaya kavuşması” dedi.

Yurttaşlara Sahiplenme Çağrısı

Umut Polat, sahiplendirmeyi bekleyen birçok hayvanın bulunduğuna dikkat çekerek, yurttaşların barınakları ziyaret ederek can dostlarını sahiplenmeleri çağrısında bulundu. “Sahipsiz hayvanlara sıcak bir yuva açmalarını istiyoruz. Bu hem onları çok mutlu edecek hem de can dostlarımızın daha güzel, daha sıcak bir yuvaya kavuşmalarına vesile olacak” dedi.

Sokak Hayvanlarına Yönelik Yasa Tasarısı

Sokak hayvanlarına yönelik yasa tasarısına da değinen Polat, “Bu yasa tasarısı hepimizi derinden üzüyor. Birlikte yaşadığımız bu masum canların toplumda bir yer edinmiş olmasını tüm vatandaşlarımızın benimsemesi gerekiyor. Bizler insanların bilinçlenmesi adına eğitim ve sosyal faaliyetlerimizi aksatmadan yürütüyoruz. Bu tasarıya karşı hep birlikte mücadele edebiliriz. Yurttaşlarımızdan isteğimiz özellikle üretim çiftliklerinden veya pet shoplardan, merdiven altı üretim yapılan yerlerden hayvan almamaları. Bu üretim yerlerinin yasaklanması çok önemli. Bakım evlerinde baktığımız bu güzel canların onlardan hiçbir farkı yok. Barınaklardan hayvan sahiplenince sahipsiz hayvan popülasyonunu da asgari düzeyde tutmuş olacağız. Böyle bir yasanın konuşulmasına engel olacağız.”

PAKO'dan Sesler: Çalışanların Gözünden

PAKO’dan Sesler: Çalışanların Gözünden

Veteriner Hekim Sude Adışen: “Zamanla birbirimizi daha iyi tanıyoruz ve elimizden geldiğince onlara yardım ediyoruz. Onları sahiplendirdiğimizde gerçekten çok mutlu oluyoruz.”

Hayvan Bakıcısı Muhammed Serdar Ocakçı: “Burada her hayvan sahiplendirildiğinde, gece kafamı yastığa çok rahat koyuyorum. Onun mutluluğu bende inanılmaz güzel bir duygu yaratıyor. Terk edilen ve çok agresif olan köpeklerin bakımını yapıyorum. O sevgiyi gösterdikten sonra kısa sürede değişiyorlar. Onlara sevgiyle yaklaşmak zaten bütün sorunları çözüyor. Hayvanları çok seviyorum, çünkü onlar bizim dilsiz dostlarımız. Lütfen onları terk etmeyin, satın almayın ve sahiplenin.”

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sahipsiz hayvanlara yönelik çalışmaları, can dostlarımızın sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürmelerine katkı sağlarken, toplumda da farkındalık oluşturmayı hedefliyor.