Sosyal Medya

Muğla

Tolga Çam’ın Göcek’teki Olayı: Tekne Sahibi ve Tolga Çam İddialara Yanıt Verdi

Paylaşım

tarih:

tolga çam

Tekne Sahibi’nden Kamuoyunu Bilgilendirme Duyurusu

21/06/2024 tarihinde saat 17:00 sularında meydana gelen hakaret, tehdit ve kasten yaralama olayına ilişkin olarak sosyal medyada çok fazla gerçek dışı içerik paylaşılması ve olayın mağdurları bizler iken konunun tamamen farklı yönlere çekilmesi nedeniyle kamuoyunu bilgilendirmek adına bir duyuru yapma gereği doğmuştur.

Olayın Gerçekleri

Tolga Çam ve ailesi, 15/06/2024 tarihinde planlanmış tur programına uygun olarak limanda karşılanmış ve bir hafta sürecek tur programına katılmışlardır. Programın son gününe kadar kendilerine harikulade hizmet sunulmuş ve kusursuz bir tatil geçirmeleri sağlanmıştır. Olayın meydana geldiği gün ise program dışında 6 farklı koyda hizmet verilmiş ve Tolga Çam’ın sonradan ortaya çıkan tüm talepleri birebir yerine getirilmiştir. Ancak, Tolga Çam ve arkadaşları fazla alkolün etkisiyle tur süresi boyunca kendilerine sağlanan üstün hizmetten memnun kalmadıklarını belirterek hakaret içerikli sözlerle tekne çalışanlarına ve kaptana saldırıda bulunmuşlardır.

Yanlış Bilgilendirmeler ve Gerçekler

Hiçbir suretle kaptan ve diğer mürettebat tarafından Tolga Çam ve arkadaşlarına hakaret, tehdit ve saldırıda bulunulmamıştır. Soruşturma dosyasında da yalnızca tarafımıza ilişkin darp raporları mevcuttur. Tolga Çam, kamuoyunu yanıltarak kendini mağdur göstermeye çalışmaktadır. Somut olayın tek ve gerçek mağdurları gemimizin kaptanı ve kadın çalışanlarıdır. Konuya ilişkin tanık ifadeleri de mevcuttur. Tolga Çam ve diğerleri, toplamda 11 kişi, korumasız halde bulunan 60 yaşındaki kaptana ve eşine saldırmış ve can ve mal güvenliğini tehdit etmişlerdir. Ayrıca olay sırasında telsiz koparılmak suretiyle Sahil Güvenlik ekiplerine bildirim yapılması engellenmiş ve tarafımız alıkonulmuştur. Hatta videoda görüldüğü üzere aralarındaki bir kadının “Gemiyi limana çekin” şeklindeki söylemleri, olay yerinden kaçmayı planladıklarının göstergesidir.

Sosyal Medya İddialarının Asılsızlığı

Tolga Çam’ın sosyal medya hesabında paylaştığı açıklamaların tümü asılsızdır. Tüm gece nezarette olan kendisi iken, hastanede tedavi altında olan mürettebatımıza iftira atmaya devam etmektedir. Yaşanan olaylar sırasında Sahil Güvenlik ekiplerine bildirim yapılması engellenmiş ve tarafımız alıkonulmuştur. Hatta videoda görüldüğü üzere aralarındaki bir kadının “Gemiyi limana çekin” şeklindeki söylemleri, olay yerinden kaçmayı planladıklarının göstergesidir.

Tolga Çam’ın Amaçları

Öğrendiğimiz kadarıyla Tolga Çam, son gün olay çıkartarak acenteden para iadesi talep etmekte ve sosyal medya algısıyla itibarlarını kaybettireceği yönünde tehditlerde bulunmaktadır. Tolga Çam’ın halihazırda bize yaptıkları bu amaca hizmet etmektedir.

Sonuç ve Bilgilendirme

Tolga Çam’ın aldığı mavi yolculuk hizmeti fazlasıyla kendisine sağlanmış, tur programı dışında ek rotalar oluşturulmuş, ancak son gün haksız ve iğrenç bir saldırıya maruz kalınmıştır. Kendisine ve ailesine herhangi bir tehdit, hakaret ve saldırıda bulunulmamıştır. Ayrıca, Tolga Çam’ın 22/06/2024 tarihinde sosyal medya hesabında paylaştığı açıklamaların tümü asılsızdır. Tüm gece nezarette olan kendisi iken, hastanede tedavi altında olan mürettebatımıza iftira atmaya devam etmektedir. Olaylar sırasında Sahil Güvenlik ekiplerine bildirim yapılması engellenmiş ve tarafımız alıkonulmuştur. Hatta videoda görüldüğü üzere aralarındaki bir kadının “Gemiyi limana çekin” şeklindeki söylemleri, olay yerinden kaçmayı planladıklarının göstergesidir.

Tolga Çam’ın İddialara Karşı Yanıtı:

Bugün yaşadığım talihsiz olayla ilgili olarak bazı asılsız iddiaların gündeme geldiğini üzülerek öğrenmiş bulunmaktayım. Tatil için kiraladığım teknenin kaptanıyla yaşadığım bir anlaşmazlık ne yazık ki kamuoyuna yanlış ve çarpıtılmış bir şekilde yansıtılmıştır. Bu nedenle, gerçekleri açıklamak ve iddialara cevap vermek üzere açıklama yapma zorunluluğum doğmuştur.

Öncelikle belirtmek isterim ki, kaptan ile aramızda yaşanan olayın mağduru tarafım ve ailemdir. Tatil için kiraladığımız teknede tamamen kötü ve kabul edilemez bir muameleye maruz kaldık. Aramızda bir tartışma yaşansa da herhangi bir şiddet olayı kesinlikle söz konusu değildir. Kaptanın eşine veya başka birine yönelik fiziksel şiddet uyguladığım iddiaları tamamen mesnetsizdir ve gerçek dışıdır. Böyle bir davranış benim kişiliğime ve değerlerime tamamen aykırıdır. Şiddet, her ne şekilde olursa olsun, hiçbir durumda kabul edilemez ve asla tasvip edilemez.

Şahsım, her zaman etik değerlere ve toplumsal sorumluluklara bağlı kalmayı ilke edinmiştir. Bu bağlamda, topluma ve çevreme karşı duyduğum sorumluluğun bilincindeyim. Bu tarz asılsız iddiaların, yıllar boyu emek vererek inşa ettiğim itibarıma zarar vermemesi adına gerekli adımları atacağımı ve bu süreçte yasal haklarımı sonuna kadar kullanacağımı belirtmek isterim.

Bir takım maddi menfaatler elde edilme amacı taşıyan bu spekülasyonun ve iftiraların aksine gerçeğin adaletin önünde aydınlığa kavuşacağına olan inancım tamdır.

Hakarete ve darpa uğrayan, mağdur edilen tarafım ve ailemdir. Dün gece nezarethanede kalan ve adli işlem yürütülen, ciddi derecede aleyhine para cezası kesilen ise tartışmanın diğer tarafıdır.

İtibarımı zedelemek isteyen, iftira atan, hakaret içeren beyanlarda bulunan herkes hakkında suç duyurusunda bulunacağımı ve manevi haklarımı savunacağımı ayrıca ifade etmek isterim.

Saygılarımla, Tolga Çam

REKLAM

Limancepte