Sosyal Medya

Muğla

Jeff Bezos, Bodrum’da Lüks Yatı “Koru” ile Tatil Yapıyor

Paylaşım

tarih:

koru süper yat

Dünyanın en zengin insanlarından biri olan Amazon’un kurucusu Jeff Bezos, 136 metrelik lüks yatı “Koru” ile Bodrum’a demirledi. Bezos, Türkiye turuna devam ederken şu anda nişanlısı Lauren Sanchez ile birlikte tatil yapıyor. Göcek’te görülen Bezos ve görkemli yatı “Koru” şimdi Bodrum’da. Bir sonraki durağı ise Yunanistan’nın Kos adası olacak.

Süper Lüks Yat “Koru”nun Özellikleri

Koru” adlı süper lüks yat, Hollanda’da Oceanco firması tarafından inşa edildi. İnşaatı 2021’de başlayan ve Nisan 2023’te denize indirilen 127 metrelik yelkenli yatın maliyeti 500 milyon dolar. “Koru” tamamlandığında, Rus milyarder Andrey Igorevich Melnichenko tarafından yaptırılan “Sailing Yacht A”dan sonra dünyanın ikinci en büyük yelkenli yatı olarak kayıtlara geçti.

Yatın başlıca özellikleri arasında:

  • Klasik siyah gövde
  • Üç direk ve üç güverte
  • 18 misafir ve 40 mürettebat için konaklama imkanı

“Koru”nun teknolojik özellikleri henüz açıklanmamış olup, büyük bir gizlilikle üretilmiştir, bu da onun seçkinliğini ve sofistikasyonunu vurgulamaktadır.

Bodrum’un Koylarını Keşfedecek

Bodrum’da Tatilin Tadını Çıkarıyor

Jeff Bezos ve dört yıldır birlikte olduğu Lauren Sanchez, helikopter ile Bodrum koylarını gezdi. Bu sırada denize girerek tatilin tadını çıkardılar. Bodrum koylarını gezmenin en özel ve konforlu yolu yat veya tekne ile gezmek. Eğer Jeff Bezos gibi zengin değilseniz, Bodrum yat kiralama acentelerinden bütçenize uygun bir yat veya tekne seçerek siz de ülkemizin güzelliklerinin tadını çıkarabilirsiniz.

Bezos’un Kariyerine Bir Bakış

Jeff Bezos, kariyerine Wall Street’te başladı ve Amazon’u 1994 yılında bir yolculuk sırasında kurdu. Başlangıçta çevrimiçi bir kitapçı olan Amazon, çeşitli e-ticaret hizmetlerine genişleyerek küresel bir dev haline geldi. Bezos, 2017 yılında dünyanın en zengin insanı oldu ve 2018’de net serveti 150 milyar doları aştı. 1999 yılında Time dergisi tarafından Yılın Kişisi seçildi. Ancak, Bezos, Ağustos 2021’de dünyanın en zengin kişisi unvanını Bernard Arnault’a kaptırdı.

Bezos’un Bodrum ziyareti ve lüks yatı büyük ilgi toplarken, onun devam eden etkisini ve zenginliğini gözler önüne serdi.