Sosyal Medya

İzmir

İzmir Bornova’da Yangın Alarmı: Kontrol Altına Alma Çalışmaları Devam Ediyor

Paylaşım

tarih:

İzmir Bornova itfaiye

İzmir’in Bornova ilçesine bağlı Sarnıçköy’de öğle saatlerinde başlayan yangın, kontrol altına alınmaya çalışılıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı itfaiye ekiplerinin yanı sıra İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’nün havadan ve karadan müdahale ettiği yangının büyümemesi için yoğun tedbirler alındı. Yangın nedeniyle Beşyol ve Sarnıçköy’de birçok ev tahliye edildi.

İzmir Bornova yangını

Yangınla Mücadelede Yoğun Çaba

Sarnıçköy’de saat 13.30 sıralarında başlayan yangın, kısa sürede Beşyol Mahallesi’ne ve ormanlık bölgeye sıçradı. Yangına İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nın 11 itfaiye aracı ve 70 itfaiye personeli müdahale ediyor. Ayrıca, İZSU Genel Müdürlüğü’nden 3, Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı’ndan 2 olmak üzere toplam 16 araçla yangın söndürme çalışmalarına katkı sağlanıyor. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’nün yangın söndürme uçağı ve araçları, İzmir Emniyet Müdürlüğü’nün TOMA araçları, jandarma ve AFAD ekipleri de yangınla mücadelede yer alıyor.

Evler Tahliye Edildi

Yangının etkilediği Beşyol ve Sarnıçköy’de çok sayıda ev tahliye edildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı İsmail Derse, yangının rüzgarın etkisiyle hızla yayıldığını belirtti. Derse, yangının binalara sıçramasını engellemeye çalıştıklarını ve şimdiye kadar 18 eve müdahale ettiklerini ifade etti. Yurttaşlara sık sık yaşanan orman yangınlarına karşı dikkatli olmaları çağrısında bulunan Derse, kuru otların temizliğine ve çevre temizliğine dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.

İzmir Bornova'da Yangın Alarmı

Yangının İlerlememesi İçin Alınan Tedbirler

Yangın nedeniyle İzmir-Manisa Karayolu’nun Sabuncubeli bölümü tedbir amacıyla her iki yönde ulaşıma kapatıldı. Araçlar çevredeki diğer yollara yönlendirildi. Ekipler, alevlerin büyümemesi için dağlık bölgelerde tedbirlerini arttırdı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve diğer ilgili kurumlar, yangının kontrol altına alınması için tüm imkanlarını seferber etmiş durumda.

Yurttaşların yangın tehlikesine karşı duyarlı olmaları ve özellikle ormanlık alanlarda sigara izmariti, çakmak, naylon, poşet, şişe gibi yangına sebep olabilecek maddeleri atmamaları önem arz ediyor. Orman yangınlarının yüzde 95’inin insan kaynaklı olduğu belirtiliyor ve bu konuda toplumun bilinçlendirilmesi gerektiği vurgulanıyor.