Sosyal Medya

İzmir

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’dan Kınık, Bergama ve Dikili’ye Destek Müjdesi

Paylaşım

tarih:

izmir kınık çiftçiye destek

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Kınık’tan sonra Bergama ve Dikili’de de koordinasyon toplantıları düzenleyerek ilçelerin sorunlarına yönelik çözümler üretti. Tugay, “Günü kurtarmak değil, geleceğe dönük doğru adımlar atmak gerekiyor,” dedi. Kaynakların verimli kullanılacağını vurgulayan Başkan Tugay, önemli yatırımların yapılacağını belirtti.

Başkan Cemil Tugay, Bergama’da düzenlenen toplantıda Belediye Başkanı Prof. Dr. Tanju Çelik ve belediye bürokratlarıyla ilçede yapılacak çalışmaları değerlendirdi. Toplantıda, özellikle tarım ve hayvancılık alanında öncelik verilecek konular ele alındı ve yol haritası büyük ölçüde şekillendirildi. Tugay, “Küçükbaş hayvancılığın yaygınlaştırılması için 699 üreticiye 3 bin 69 küçükbaş hayvan, 678 üreticiye 3 bin 394 arılı ve bin 697 boş kovan, 279 bin 650 meyve ve zeytin fidanı dağıtıldı. 46 bin menengiç ağacına antep fıstığı aşılaması yapıldı,” dedi.

izmir kınık destek

Tugay, sağlıklı veri oluşturmanın önemine dikkat çekerek, “Çiftçilerimizin, tarım alanlarının sağlıklı envanterini çıkarmalıyız. Bu çalışmaları dijital ortama taşımalı ve yapay zeka uygulamalarıyla bütünleştirmeliyiz. Toprak analizi yaparak, toprak kalitesini bozmayacak ürün desenleri oluşturmalıyız,” dedi. Bergama Belediye Başkanı Prof. Dr. Tanju Çelik, Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Başkan Tugay, Bergama’nın ardından Dikili’de de bir koordinasyon toplantısı düzenledi. Toplantıya, Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, İZBETON Genel Müdürü Hüseyin Sezer, İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Ziya Çavdar ve Dikili Ziraat Odası Başkanı Mesut Taslak katıldı. Tugay, Dikili’deki tarımsal hizmetler için son 5 yıl içinde 41 milyon 449 bin liralık yatırım yapıldığını belirtti.

Tugay, Dikili’de de çiftçi envanteri oluşturulmasını isteyerek, “Burada kaç kişi çiftçilik yapıyor bilmiyoruz. Ne ekip biçiliyor, hayvancılık alanında ne yapılıyor bilmiyoruz. Bunlarla ilgili güvenilir bir veriye ihtiyaç var. Genel saha çalışması yapalım ve envanter çıkaralım. Böylece kaynakları daha verimli kullanacağız,” dedi. Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, ilçede ağırlıklı olarak mısır ve ayçiçeği üretimi yapıldığını ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Dikili Ziraat Odası Başkanı Mesut Taslak, belediye tarafından yapılan toprak analizi çalışmalarının olumlu sonuçlar verdiğini ve çiftçilerin bu çalışmalardan dolayı mutlu olduğunu belirtti.

Bu toplantılar ve alınan kararlar, İzmir’in ilçelerinde tarım ve hayvancılık alanında önemli adımlar atılacağını ve bölgenin kalkınmasına katkı sağlanacağını gösteriyor.

Devamını Oku
Yorumları Gör

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir