Sosyal Medya

İzmir

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden İAOSB’ye İtfaiye Hizmet Binası

Paylaşım

tarih:

Başkan Tugay İAOSB'de kurulacak itfaiye merkezinin temelini attı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğli İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde (İAOSB) 75 milyon liralık yatırımla tamamlanması planlanan İAOSB İtfaiye Hizmet Binası’nın temel atma törenini gerçekleştirdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, bu önemli yatırımın temel atma töreninde konuştu. Tugay, itfaiye hizmetlerinin sanayi bölgelerinde hayata geçirilmesinin büyük önem taşıdığını vurgulayarak, “Daha dirençli bir İzmir için önlemler alırken sanayimizin önemli paydaşlarıyla ortak projeler yürütmek çok kıymetli” dedi.

Temel Atma Töreni ve Katılımcılar

İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde olası yangınlara ve afetlere hızlı ve etkili şekilde müdahale etmek amacıyla inşa edilecek olan İtfaiye Hizmet Binası’nın temel atma törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, Gaziemir Belediye Başkanı Ünal Işık, Bergama Belediye Başkanı Prof. Dr. Tanju Çelik, İAOSB Yönetim Kurulu Başkanı Cenk Karace, İAOSB İstişare Kurulu Başkanı Mustafa Karabağlı, İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Yalçın Ata, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Barış Karcı, siyasi parti temsilcileri, İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratları, yurttaşlar ve itfaiye personeli katıldı.

Başkan Tugay İAOSB'de kurulacak itfaiye merkezinin temelini attı

Başkan Tugay’ın Konuşması

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, temel atma töreninde yaptığı konuşmada, her sene yangınlarla boğuşan bir şehirde yaşadıklarını hatırlatarak, “Son dört yılda İzmir genelinde 46 binin üzerinde yangın çıktı. Gün başına 30’un üzerine çıkan rakamlardan bahsediyoruz. Yaz aylarında bu ortalama çok daha yukarılarda. Aynı yıllar içerisinde 37 binden fazla kurtarma vakası, 11 bini aşan su baskını yaşanmış. Tüm vakalar toplandığında itfaiye ekiplerimizin neredeyse 100 bin müdahalede bulunduğu ortaya çıkıyor. Verilere baktığımızda önlemlerin artırılması gerektiği çok açık. Büyükşehir Belediyesi olarak gereken önemi ve özeni hassasiyetle gösteriyoruz” dedi.

İtfaiye Hizmetlerinin Geliştirilmesi

İzmir genelinde 62 itfaiye hizmet binası bulunduğunu belirten Başkan Tugay, itfaiye erlerinin ciddi eğitimlerden ve sınavlardan geçtiğini, bu nedenle son günlerde çıkan yangınlarda gösterdikleri emek ve çaba için itfaiye erlerine teşekkür etti. Tugay, itfaiye daire başkanlığı bünyesindeki eğitim alanlarının ve Yangın ve Doğal Afet Merkezi’nin ülke genelinde saygın bir yere sahip olduğunu belirtti. Akıllı İhbar Sistemi ve orman yangınlarına karşı konuşlandırılan 386 faal tankerin de erken müdahale için kullanıldığını söyledi.

Sanayi Bölgelerinde İtfaiye Hizmetleri

Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Her fabrika bir kaledir” sözüne atıfta bulunarak, sanayi bölgelerindeki itfaiye hizmetlerinin önemine vurgu yaptı. İAOSB Yönetim Kurulu Başkanı Cenk Karace ise yeni itfaiye binasının sanayi bölgesindeki işleyişin kesintisiz sürmesi için önemli bir adım olduğunu belirterek, “Yangınlarda daha etkili müdahaleyi sağlayacağız. Ekipmanlar, bölgemizdeki yangın tiplerine göre seçildi” dedi.

Yangınlara Hızlı Müdahale ve Bina Detayları

İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde 3 dönüm alan üzerine kurulacak olan 2 katlı itfaiye hizmet binası, 5 koğuş, spor salonu, eğitim odaları, santral, yemekhane, dinlenme, eğitim ve toplantı salonları ve 4 araçlık garajdan oluşacak. İlk etapta 32 personel ile hizmet verecek olan bina, modern itfaiyeciliğin gerektirdiği tüm donanıma sahip olacak. Bu projeyle birlikte, İzmir’in sanayi bölgelerinde olası yangınlara ve afetlere karşı daha dirençli bir yapı oluşturulacak.

Temel atma töreninin ardından, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından sanayi bölgelerinde ve diğer kritik alanlarda itfaiye hizmetlerinin geliştirilmesine yönelik çalışmaların süreceği belirtildi.

Devamını Oku
Yorumları Gör

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir