Sosyal Medya

İzmir

İzmir’de 2024 17. Uluslararası Türkiye Tiyatro Buluşması Coşkuyla Başladı

Paylaşım

tarih:

17. Uluslararası Türkiye Tiyatro Buluşması başladı 2024

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Efes Selçuk Belediyesi desteğiyle düzenlenen 17. Uluslararası Türkiye Tiyatro Buluşması, görkemli bir açılışla başladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Pınar Okyay, açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Bundan sonra İzmir tiyatroyla, kültürle ve sanatla daha çok anılacak” dedi.

Selçuk’tan Coşkulu Başlangıç

Selçuk ilçesi, 17. Uluslararası Türkiye Tiyatro Buluşması’na ev sahipliği yapıyor. Etkinlik, İstasyon Meydanı’nda düzenlenen kortejle başladı. Yürüyüşün ardından düzenlenen ödül törenine Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Pınar Okyay, Yunanistan’ın İzmir Başkonsolosu Alexandros Konstas, sanat dünyasının önde gelen isimleri ve sanatseverler katıldı. 14 Temmuz’a kadar sürecek etkinlikler, söyleşiler, atölyeler ve tiyatro oyunları ile dolu bir program sunuyor.

İzmir Tiyatroyla Anılacak

Ödül töreninde konuşan Prof. Dr. Pınar Okyay, Anadolu’daki 100 antik tiyatrodan birinin bulunduğu Selçuk’un bu etkinliğe ev sahipliği yapmasının anlamlı olduğunu vurguladı. “Emek veren herkesi kutluyorum. Bundan sonra İzmir tiyatroyla, kültürle ve sanatla daha çok anılacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak bunun için söz veriyoruz” dedi.

İlham Veren Kent: Efes Selçuk

Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Selçuk’un 8600 yıllık tarihine ve tiyatronun doğuşuna tanıklık eden bir kent olduğuna dikkat çekti. “İlk şair Kallinos’tan, ilk düşünür Heraklitos’a kadar binlerce tiyatro oyununun sergilendiği bir kenttir Efes Selçuk. İlhamımızı geçmişimizden, doğamızdan ve insanımızdan alırız. Efes Selçuk’ta yetişen her çocuk sanatla, kültürle, müzikle ve ilham veren kentin çocukları olarak büyürler” dedi. Sengel, sanatın dostluk ve kardeşlik olduğunu vurgulayarak, “Sanatla, barışla, kardeşçe ve dostça geleceğe adım atmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

17. Uluslararası Türkiye Tiyatro Buluşması başladı

Ödüller Sahiplerini Buldu

Bu yıl 14 ödülün verildiği Türkiye Tiyatro Buluşması’nda, Tamer Levent Onur Ödülü’ne, Tomris Çetinel Emek Ödülü’ne layık görüldü. Sencer Sağdıç Umut Ödülü ise İzmir Atatürk Lisesi Tiyatro Topluluğu ve Mevzu Tiyatro Topluluğu’nun oldu. Çağdaş Aydın Direnç Ödülü Tiyatro Gazetesi’ne, Polen Ünlü Dayanışma Ödülü Türkiye Gazeteciler Sendikası ve ODTÜ Türk Halk Bilimi Topluluğu’na verildi. Nartan Kılıç Fotoğraf Ödülü Diego D’Attilio’ya, Uluslararası Başarı Ödülü Almanya’dan Johannes Schaffer ve Yunanistan’dan Sofia Kapsourou’ya, Eylem Şafak Aydın Ödülü Kazım Kızıl, Murat Ağırel ve İsmail Saymaz’a verildi. İzmir Ödülü’ne ise Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel layık görüldü.

Devamını Oku
Yorumları Gör

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir