Sosyal Medya

Antalya

2024 Kumluca Yağlı Güreşleri Şampiyonu Belli Oldu

Paylaşım

tarih:

kumluca yaglı güreşleri fatih atlı başpehlivan

Bu yıl 25.’si yapılan Kumluca Yağlı Güreşleri‘nde Şampiyon Fatih Atlı oldu.


Antalya‘nın Kumluca ilçesinde 25’inci Tarım ve Seracılık Festivali kapsamında düzenlenen yağlı güreşlerde başpehlivan Fatih Atlı oldu. Kumluca Şehir Stadı’nda gerçekleştirilen güreşlere farklı illerden yaklaşık bin 238 güreşçi katıldı. Sporcular, 70’i başpehlivan olmak üzere toplam 13 kategoride mücadele etti.

Güreşlerin açılışında konuşan Kumluca Belediye Başkanı Mesut Avcıoğlu, yeni belediye başkanı olarak ilk kez bir güreş organizasyonu düzenlemekten duyduğu mutluluğu dile getirdi. Seçimler nedeniyle başvuruların gecikmesi nedeniyle güreşlerin sadece bir gün sürdüğünü belirten Avcıoğlu, gelecek yıldan itibaren organizasyonun üç gün sürecek şekilde düzenleneceğini açıkladı. Avcıoğlu, seyircilerin coşkusunu ve güreşçilerin ilgisini memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, güreşlerin centilmence geçmesini temenni etti.

Güreşlerin finalinde Kırkpınar başpehlivanlarından Fatih Atlı ve Enes Doğan karşı karşıya geldi. Müsabakanın ilk 15 dakikasında her iki başpehlivan da kontrollü bir mücadele sergiledi. Daha sonra atak yapan Fatih Atlı, rakibi Enes Doğan’ı mağlup ederek başpehlivanlığı kazandı.

Güreşin sona ermesinin ardından açıklamalarda bulunan Fatih Atlı, sezonun ilk yağlı güreşinde birinci olmaktan dolayı mutlu olduğunu belirtti. Atlı, iyi bir hazırlık dönemi geçirdiğini vurgulayarak, “Sezonun ilk güreşinde birinci oldum. Gecenin bu saatine kadar güreştik ve hak ettiğimi düşünüyorum. Bu yıl iyi bir sezon geçirmeyi, Kırkpınar’da ve diğer güreşlerde başarılı olmayı hedefliyorum.” dedi.

Final güreşlerinin ardından kupa ve madalya töreni düzenlendi. Dereceye giren pehlivanlara ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi. Güreşlerde ağalık ihalesini iş insanı Ercan Sabur, 3 milyon 7 bin lirayla kazandı.

Sabah başlayan ve yaklaşık 15 saat süren güreşleri, Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkanı İbrahim Türkiş ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın yanı sıra MHP Antalya Milletvekili Hilmi Durgun, Kumluca Kaymakamı Tekin Erdemir, Belediye Başkanı Mesut Avcıoğlu, Kırkpınar Güreş Ağası Seyfettin Selim, çevre ilçe belediye başkanları ve çok sayıda güreş sever takip etti.

Devamını Oku
Yorumları Gör

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir