Afyon

Afyonkarahisar’da Ali Çetinkaya’nın Mezarı Yenilendi

Paylaşım

tarih:

Yıllardır İhmal Edildi, Başkan Köksal ile Yenilendi

Başkan Burcu Köksal: “Ali Çetinkaya’nın Mirasını Korumanın Mutluluğunu Yaşıyoruz”

Afyonkarahisar’ın yetiştirdiği önemli şahsiyetlerden biri olan büyük devlet adamı ve asker Ali Çetinkaya’nın Kocatepe Mezarlığındaki kabri, Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın talimatlarıyla yenilendi. Mustafa Kemal Atatürk’ün yakın silah arkadaşı olan Çetinkaya’nın mezarı, yıllardır bakımsızlıktan dolayı ihmal edilmişti. Başkan Köksal, gerekli bakım ve tamirat çalışmalarını tamamlayarak kabri yeniden düzenletti.

Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı olan Ali Çetinkaya’nın kabri, Kurban Bayramı’nın ikinci günü Başkan Burcu Köksal tarafından ziyaret edildi. Başkan Köksal, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Ali Çetinkaya ve Milli Mücadele kahramanlarını rahmetle andı.

Başkan Köksal, Ali Çetinkaya’nın mezarının yıllardır bakımsızlıktan dolayı ihmal edildiğini belirterek, Afyonkarahisar Belediyesi tarafından gerekli tamirat ve bakım çalışmalarının tamamlandığını açıkladı. Başkan Köksal, Mustafa Kemal Atatürk’ün silah arkadaşı ve ulusal Kurtuluş Savaşı’nın kahramanlarından biri olan Ali Çetinkaya’nın mirasını yaşatmanın ve korumanın mutluluğu içinde olduklarını ifade etti.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Popüler

Exit mobile version