İzmir

AK Parti İl Başkanı Bilal Saygılı’dan İZBAN İçin Destek Çağrısı

Paylaşım

tarih:

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın İZBAN ile ilgili taleplerini kendisine iletmesi halinde, bakanlık ve genel müdürlüklerle yapılacak görüşmelere destek verebileceğini belirtti.

Bilal Saygılı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, TCDD ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ortaklığıyla kurulan İZBAN A.Ş’nin 6 Mart 2011’den beri yolcu taşımacılığı hizmeti verdiğini hatırlattı. İZBAN’ın, kentteki lastikli taşımacılığı önemli ölçüde rahatlattığını ve günlük 300 bin yolcu kapasitesine sahip olduğunu ifade etti.

Saygılı, İZBAN A.Ş’nin eşit temsille yönetildiğini ve imzalanan protokollere bağlı olarak faaliyetlerini sürdürdüğünü belirtti. Bu nedenle, işletmeyle ilgili her türlü kararın ortaklar arasında alınabileceğini ve çift başlılıktan söz etmenin yersiz olduğunu dile getirdi.

Görüşme Talebi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden kendilerine bir görüşme talebi iletilmediğini aktaran Saygılı, teknik, idari ve mali yönleri olan bu konunun basında paylaşım yapılarak çözülmeyeceğini vurguladı. Saygılı, şunları kaydetti:

“Sayın Cemil Tugay, kapsamlı şekilde taleplerinin ne olduğunu belirten bir dosya hazırlatır ve tarafıma iletirse ben de kendisiyle birlikte AK Parti İl Başkanı olarak bakanlık ve genel müdürlükler nezdinde gereken görüşmeleri sağlayacağımı ve yanında olacağımı söylüyorum. Biz, İzmir için verdiğimiz sözün arkasındayız. Kendilerinden de aynı yaklaşımı bekliyorum.”

Mali Destek Çağrısı

Saygılı, ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin önceki yıllardan farklı olarak sermaye artırımlarına katılması ve İZBAN trenlerinin borçlarının ödenmesi için ortaklığı oranında mali destek sunmasının, İZBAN’ın sürdürülebilirliği için zorunlu olduğunu da hatırlattı.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Popüler

Exit mobile version