Ankara

Ankara Büyükşehir Belediyesi Sanat Atölyesi “SanAtölye” İlk Faaliyetini Gerçekleştirdi

Paylaşım

tarih:

Ankara Büyükşehir Belediyesi, sanata ve sanatçıya destek olma amacıyla Beytepe Mahallesi’nde atıl durumda bulunan alanı dönüştürerek “SanAtölye” adıyla Başkentlilerin hizmetine sundu. İlk etkinliklerini resim atölyesi ile gerçekleştiren SanAtölye, çeşitli sanat dallarında eğitimler ve atölyeler sunarak sanatseverlere kapılarını açtı.

Sanatın Kalbi Beytepe’de Atıyor

SanAtölye’de, Güzel Sanatlar Lisesi ve Güzel Sanatlar Fakültelerine giriş sınavlarına hazırlık eğitimleri verilecek. Bunun yanı sıra resim, çini, keçe, ahşap boyama, deri işleme, karakalem ve ebru atölyeleri de yer alacak. Başkentliler, bu atölyelerden ve eğitimlerden ücretsiz olarak faydalanabilecekler.

Katılımcılardan Yoğun İlgi

SanAtölye’nin ilk etkinliği olan resim atölyesine katılan Başkentli sanatseverler, atölye ile ilgili memnuniyetlerini dile getirdiler:

  • Aslı Çetin: “Ben uzun zamandır resimle ilgileniyorum. Burası da yeni açılmış. Hem boş vakitlerimi değerlendirmek hem de sanata daha fazla vakit ayırmak için geliyorum. Burası şehir karmaşasından uzakta, sakin ve rahat bir yer. Çok güzel, ben seviyorum.”
  • Çisil Çınar: “Gazi Üniversitesi Endüstri Ürün Tasarımı öğrencisiyim. Çizim yeteneklerimi geliştirmek için buraya geliyorum. Arkadaşlarım vasıtasıyla öğrendim ve onlarla beraber geleceğim.”
  • Berensu Ergür: “Burayı öğretmenimiz sayesinde keşfettik. Güzel Sanatlar Bölümünü kazanmak istiyorum. Eğitim kalitesi gayet güzel.”
  • Bengisu Kandemir: “Burada seramik, çini, heykel, resim gibi olanaklar var. Sadece resim değil, seramik ve heykel gibi çeşitli sanat dallarını da yapabileceğimiz için burayı tercih ettik.”

Başkan Bozbey’den Teşekkür

SanAtölye Resim Eğitmeni Filiz Köksal, atölyenin 7’den 70’e tüm sanatseverlere kapılarını açtığını belirterek, “Sanatölye, bütün sanatseverlerin buluşma noktası. Resim, ebru, çini, heykel, karakalem gibi pek çok alanda ücretsiz eğitimler veriyoruz. Mansur Başkan’a böyle bir ortamı kazandırdığı için çok teşekkür ediyorum” dedi.

SanAtölye, Kent Estetiği ile Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlıkları koordinasyonunda hayata geçirildi. Ankara Büyükşehir Belediyesi, sanata ve sanatçıya destek vererek sanatın çeşitli dallarını Başkentlilerle buluşturmayı hedefliyor.

SanAtölye’nin düzenleyeceği diğer atölye ve eğitimler hakkında bilgi almak ve katılmak isteyenler, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin resmi web sitesi ve sosyal medya hesaplarını takip edebilirler.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Popüler

Exit mobile version