Sosyal Medya

Antalya

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden Ücretsiz Kurban Kesim Hizmeti

Paylaşım

tarih:

Antalya Büyükşehir Belediyesi, bu Kurban Bayramı’nda da vatandaşlara ücretsiz kurban kesim hizmeti sunacak. Soğuksu Mahallesi Perşembe Pazarı, Yeşilbahçe Mahallesi Kapalı Çarşamba Pazarı ve Döşemealtı Kömürcüler Hayvan Pazarı’nda bayramın 1. ve 2. günlerinde veteriner hekim kontrolünde kurban kesimi gerçekleştirilecek.

Hijyenik Kesim Alanları

Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, vatandaşların hijyenik koşullarda kurbanlarını kestirebilmeleri için 3 farklı noktada kesim yerleri belirledi:

  • Döşemealtı Kömürcüler Mahallesi Hayvan Pazarı
  • Muratpaşa İlçesi Soğuksu Mahallesi Perşembe Pazarı
  • Yeşilbahçe Mahallesi Kapalı Çarşamba Pazarı

Ayrıca, Serik ve Kaş-Demre kesimhaneleri de büyükbaş hayvan kesimi için vatandaşların kullanımına sunulacak.

Usta Kasaplar ve Veteriner Kontrolü

Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nda görevli veteriner hekim Fatih Alkan, kurban kesimlerinin veteriner kontrolünde ve usta kasaplar tarafından yapılacağını belirtti. Kesilen kurbanlar poşetlenmiş şekilde sahiplerine teslim edilecek. Kesim yerleri gün boyunca sık sık temizlenerek dezenfekte edilecek.

Hayvan Yakalama Timi

Kurban Bayramı’nda kaçan hayvanların zarar görmeden yakalanabilmesi için ‘Hayvan Yakalama Timi’ oluşturuldu. Bu tim, bayram süresince görev yapacak. Vatandaşlar, Alo Zabıta 153, 0242 332 22 33 veya 444 94 20 ABİM hattından yardım isteyebilecekler.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların huzurlu ve hijyenik bir bayram geçirmesi için tüm önlemleri alarak hizmet vermeye devam ediyor.

Devamını Oku
Yorumları Gör

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir