Sosyal Medya

Dünya

Bakan Bolat: G7 Ticaret Bakanları Toplantısı’nda Türkiye’nin Perspektiflerini Paylaştık

Paylaşım

tarih:

bakan bolat

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, G7 Ülkeleri Ticaret Bakanları Toplantısı’na katılarak Kanada İhracatı Teşvik, Uluslararası Ticaret ve Ekonomik Kalkınma Bakanı Mary Ng, Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) Genel Direktörü Ngozi Okonjo-Iweala ve İtalya Başbakan Yardımcısı, Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Antonio Tajani ile bir araya geldiklerini bildirdi.

Küresel Ekonomi ve Ticarette İş Birliği Mesajı

G7 Dönem Başkanı İtalya’nın daveti üzerine, birçok farklı ülkeden mevkidaşlarının, uluslararası örgütlerin ve iş dünyasından temsilcilerin katıldığı “G7 Ülkeleri Ticaret Bakanları Toplantısı”na iştirak ettiklerini belirten Bakan Bolat, toplantıda küresel ekonomi ve ticaretteki trendler, tedarik zincirleri ve artan küresel riskler noktasındaki Türkiye’nin perspektiflerini paylaştıklarını ifade etti. Bolat, Türkiye olarak küresel tedarik zincirinin güçlenmesi ve adil, rekabetçi, kurallara dayalı bir ticaret sisteminin muhafaza edilmesi noktasında iş birliğini artırmaya hazır olduklarının mesajını verdiklerini söyledi.

Kanada ile Ticaret Hacmi Artırılacak

Bakan Bolat, Kanada İhracatı Teşvik, Uluslararası Ticaret ve Ekonomik Kalkınma Bakanı Mary Ng ile gerçekleştirdikleri görüşmede, karşılıklı ticaret hacminin artırılması, ikinci Türkiye-Kanada Ortak Ekonomi ve Ticaret Konseyi toplantısının gerçekleştirilmesi ve iki ülke iş çevrelerinin potansiyel işbirliği alanlarını değerlendirmesi konularını ele aldıklarını aktardı.

DTÖ ile Reform Süreci

DTÖ Genel Direktörü Ngozi Okonjo-Iweala ile görüşmelerinde, DTÖ’nün reform süreci noktasındaki beklentilerini dile getirdiklerini belirten Bolat, “Türkiye olarak, küresel düzeyde ticaret sisteminin adil bir şekilde güçlendirilmesine önem veriyoruz. Adil rekabete ve kurallara dayalı bir uluslararası ticaret sisteminin küresel ticaret ve tedarik zinciri için önemli olduğuna inanıyoruz,” dedi.

İtalya ile Ticari İlişkiler Güçlendirilecek

Ticaret Bakanı Bolat, İtalya Başbakan Yardımcısı, Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Antonio Tajani ile bir araya geldiklerini belirterek, ticaret hacminin bu yıl 30 milyar dolara çıkarılması yönündeki karşılıklı beklentilerini dile getirdiklerini söyledi. Tajani ile en kısa sürede İstanbul’da Ekonomi ve Ticaret Ortak Komisyonu (JETCO) toplantısını gerçekleştirme hususunda mutabık kaldıklarını kaydeden Bolat, Türkiye olarak İtalya ile ticari ilişkileri daha da güçlendirmeye önem verdiklerini vurguladı.

Küresel İş Birliği ve Adil Ticaret

Bakan Bolat, Türkiye’nin küresel ekonomi içerisindeki konumunun sürekli güçlendiğini ve uluslararası ticarete yön veren ülkelerden biri olma yolunda çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti. Ayrıca, küresel ticaret sisteminin adil bir şekilde güçlendirilmesi ve kurallara dayalı bir ticaret düzeninin muhafaza edilmesinin, uluslararası iş birliklerini güçlendireceğine inandıklarını ifade etti.

Bakan Bolat’ın bu açıklamaları, Türkiye’nin uluslararası ticaretteki etkinliğini artırma ve küresel ticaret sisteminin adil bir şekilde işlemesine katkı sağlama kararlılığını bir kez daha ortaya koydu.