Dünya

Bakan Işıkhan, Filistin Özel Oturumunda Yerini Aldı

Paylaşım

tarih:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, işgal altındaki Arap topraklarındaki işçilerin durumunu ele alan özel oturumda ILO Genel Direktörünü takdir etti. Işıkhan, İsrail’in 7 Ekim’den bu yana gerçekleştirdiği işgal ve saldırılar sonucunda birçok masum insanın hayatını kaybettiğini belirtti. “15 binden fazla çocuk hayatını kaybetmiş, çoğunluğu kadın olmak üzere 35 bin Filistinli öldürülmüş, 80 bin kişi yaralanmış ve 2 milyon kişi yerinden edilmiştir. Gazze’de insanlık tarihinin gördüğü en vahşi soykırım devam ediyor. Gazze’nin ekonomisi ve işgücü piyasası, yaygın işsizlik ve altyapının tahrip olmasıyla birlikte çökmüştür,” dedi.

Işıkhan, Türkiye’nin her zaman Filistin halkıyla dayanışma içinde olduğunu ve Gazze’de akan kanı durdurmak için yorulmadan çalıştığını belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye’nin Gazze’ye 54 bin ton insani yardım ulaştırdığını ve Gazze’ye insani yardım sağlayan lider ülke konumunda olduğunu vurguladı. “Uluslararası toplum, Filistin halkına olan borcunu ancak 1967 sınırlarına dayalı, bağımsız, egemen ve coğrafi bütünlüğe sahip, başkenti Doğu Kudüs’te olan bir Filistin Devleti kurarak ödeyebilir,” dedi.

Filistin’deki durumun uluslararası hukuk açısından savaş suçu olduğunu belirten Işıkhan, “İşgalci İsrail’in vahşette sınır tanımayan vakalarını görüyoruz. İsrail uyguladığı soykırımla dünyanın artık taşıyamayacağı bir yük olmuştur. Durdurulamadığı takdirde dünyada insan haklarından, emek haklarından ve insanlıktan bahsetmek imkansız hale gelecektir,” diye konuştu. Emek ve işveren örgütlerine, uluslararası sendikalara derhal ateşkes, insani yardım, boykot ve grev çağrısında bulundu.

Işıkhan, ILO’ya ve tüm ülkelere bu insanlık trajedisine son vermek için acil ve kararlı adımlar atmaları çağrısında bulunarak, tüm vicdanlı insanları, emek ve işveren örgütlerini Filistin halkının yanında olmaya davet etti.

Programları kapsamında Cezayir Çalışma, İstihdam ve Sosyal Güvenlik Bakanı Fayçal Bentaleb ile işbirliği alanlarına yönelik istişarelerde bulunan Işıkhan, Mısır Çalışma Bakanı Hassan Mohamed Hassan Shehata ile de istihdam ve sosyal güvenlik alanlarındaki işbirliği fırsatlarına ilişkin görüşmelerde bulundu.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Popüler

Exit mobile version