Sosyal Medya

Balıkesir

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Şiddet Gören Sokak Köpeğini Sahiplendirdi

Paylaşım

tarih:

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, şiddet gören sokak köpeğini koruma altına alarak tedavi ve bakımlarını tamamladıktan sonra hayvansever Fatma Özcan’a sahiplendirdi. Köpeğin yeni sahibi Fatma Özcan, “Cesur” adını verdiği köpeğin gereken ilgiyi, sevgiyi ve alakayı göreceğini belirtti.

Olayın Geçmişi ve Belediye Müdahalesi

İvrindi İlçesi Evciler Mahallesi’nde, bir cani tarafından şiddet uygulandığı tespit edilen köpeğin görüntüleri medyaya yansıdı ve tüm ülkede büyük yankı uyandırdı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın talimatıyla harekete geçen Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Veterinerlik İşleri Şube Müdürlüğü, köpeği koruma altına aldı.

Tedavi Süreci

13 Haziran Perşembe gününden itibaren Büyükşehir Belediyesi’nin korumasında bulunan 2021 doğumlu “Setter” cinsi erkek köpek, İvrindi Sokak Hayvanları Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde gerekli tüm tedavileri yapıldı. Bakım, aşılama, parazit uygulamaları ve sağlık kontrolleri tamamlanan köpek, sağlığına kavuştu.

Yeni Sahiplenme

Başkan Ahmet Akın’ın eşi Arbil Akın’ın öncülüğünde köpek, hayvansever bir vatandaş olan Fatma Özcan’a sahiplendirildi. Özcan, köpeğin adını “Cesur” koydu ve onu sıcak bir yuva ile buluşturdu.

Fatma Özcan’ın Açıklamaları

Köpeğin şiddet gördüğü haberini sosyal medyadan üzülerek izlediğini belirten Fatma Özcan, “Bir hayvansever olarak tabiî ki çok üzüldük, bütün hayvanseverler gibi. Bana sahiplendirme yaptığı için Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra gereken; ilgiyi, sevgiyi, alakayı görecek. Acılarını unutturmaya çalışacağız.” ifadelerini kullandı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin bu duyarlı yaklaşımı, hayvan hakları ve refahı konusunda örnek bir davranış olarak takdir topladı.

Devamını Oku
Yorumları Gör

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir