Belediyeler

Başkan Bayındır’dan Beyşehir Gölü İçin Önemli Hamle

Paylaşım

tarih:

Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, Beyşehir Gölü ve tarımsal sulama konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Bayındır, Beyşehir Gölü’nün korunması ve tarımsal sulama ihtiyaçlarının dengelenmesi amacıyla alınan kararları ve atılan adımları kamuoyuyla paylaştı.

Başkan Bayındır’ın Açıklamaları:

“Bildiğiniz üzere Beyşehir mahallelerimizi ve çevre mahallelerimizin tarımsal sulama ihtiyacını karşılamak üzere regülatör kapakları açılmıştı. Beyşehir Gölü suyumuz, tarımsal sulamaya bir can olması için bölgeye verilmişti. DSİ 4. Bölge Müdürlüğü ile gerçekleştirdiğimiz görüşmeler sonucunda bu regülatör kapaklarının kapatılması talebimizi ilettik. Talebimiz olumlu sonuçlandı, 30 Haziran Pazar günü itibariyle Beyşehir Gölü Taş Köprü regülatör kapakları kapanacaktır.

Gölümüzü korumak amacıyla gerçekleştirdiğimiz bu adımı hemşehrilerimize duyurmak istiyorum. Tüm bu süreçte bizlerden desteklerini esirgemeyen başta Cumhurbaşkanı Başdanışmanımız Mustafa Akış olmak üzere, Konya Milletvekillerimize, Konya Valimiz Vahdettin Özkan’a, Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay’a, Konya Büyükşehir Belediye Başkan Vekilimiz Mustafa Uzbaş’a, DSİ 4. Bölge Müdürü Mehmet Alp’e teşekkür ediyorum.”

Göl Suyu ve Çevre Koruma Çabaları:

Son yıllarda göldeki su seviyesinin oldukça düşmesi Beyşehirlileri üzen bir olaydı. Bu karar ile göl suyunun ve gölün korunması bir nebze sağlanmış oldu. Beyşehirliler rahat bir nefes aldı.

Teşekkür Mesajı:

Başkan Bayındır, açıklamasında sürece destek veren tüm yetkililere teşekkürlerini iletti. Bu kararın gölün korunmasına ve su seviyesinin dengelenmesine yönelik önemli bir adım olduğunu vurguladı.

Beyşehir Belediyesi, Beyşehir Gölü’nün korunması ve tarımsal sulama ihtiyaçlarının karşılanması için çalışmaya devam ediyor. Belediye Başkanı Adil Bayındır’ın liderliğinde atılan bu adımlar, hem çevreyi koruma hem de tarımsal sulama açısından büyük önem taşımaktadır.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Popüler

Exit mobile version