Sosyal Medya

İzmir

Başkan Tugay’dan İzmir’e Sevgi ve Hizmet Sözü

Paylaşım

tarih:

cemil tugay başkan

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “İzmir’den Dünyaya Bakış Platformu” tarafından düzenlenen toplantıya katıldı ve etkili hizmet sunma konusundaki kararlılığını vurguladı. Tugay, “Dayatılan gündemlerde boğulmamaya çalışacağım. Bana yapılan baskılara asla boyun eğmeyeceğim. İzmir’e sevgimin ispatı bu olacak. Ben bu şehri çok seviyorum. Yürekten seviyorum. Bu benim için bir onur hikâyesi. Bu hikâyenin gereğini yerine getireceğim,” dedi.

Yerel Yönetimlerin Gelecekteki Rolü

Toplantının ilk oturumunda, yerel yönetimlerin Türkiye’nin geleceğindeki önemini ve demokratikleşme sürecindeki rolünü vurgulayan Tugay, şehirlerin birbiriyle yarıştığını ve yerel yönetimlerin bu yarışta kritik bir rol oynadığını belirtti. Tugay, “Belediye başkanlığı bir ölçüde politik ama büyük ölçüde kamusal bir sorumluluk. İnsanların belediyeden ne beklediğini anlamak ve bu beklentilere yanıt vermek zorundayız,” dedi.

cemil tugay gülümseme aziz kocaoğlu

İzmir’in Kentleşme Sorunları

Tugay, İzmir’in ciddi kentleşme sorunları olduğuna dikkat çekti. Plansız büyümenin şehri zor durumda bıraktığını ifade eden Tugay, “İzmir’e baktığımızda çok ciddi kentleşme sorunları görüyoruz. Deprem olsa, dayanaksız bir sürü ev var. Bazı bölgelerde yaşam şartları öyle kötü ki, insanlar her gün deprem olmuş gibi yaşıyor,” dedi.

İzmir Planlama Ajansı ile Katılımcı Demokrasi

Başkan Tugay, İzmir Planlama Ajansı bünyesinde katılımcı demokrasi kültürünü geliştirmek amacıyla çalışmalar yapacaklarını belirtti. Tugay, “Belediyenin kamusal alanlarla ilgili kararlarında mutlaka ilgili insanlardan görüş almak ve bu görüşleri adil şekilde değerlendirmek istiyoruz,” dedi.

İzmir’e Sevgi ve Hizmet Sözü

İzmir’e olan sevgisini ve bu sevgiyi hizmetle göstereceğini belirten Tugay, “Bu şehirde insanlar beni çok sevdi. Bu sevgiyi asla karşılıksız bırakamazdım. O nedenle plastik cerrahi gibi bir mesleği tam zirvede bıraktım. Asla pişman değilim. Önümüzdeki 5 yıl zorlu ama etkili mücadele ile geçecek,” dedi.

Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli’nin Katılımı

çeşme başkanı

Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli de toplantıya katılarak değişim ve katılımcı yönetim anlayışının önemine değindi. Denizli, “Değişimi önce kendi partimizde başlattık. Şimdi değişimi kadrolarla değil, uygulamalarımızla topluma göstermek zorundayız,” dedi.

Bu toplantı, İzmir ve Çeşme’nin gelecekteki yönelimlerini belirlerken, yerel yönetimlerin halkla daha yakın ve katılımcı bir şekilde çalışmasının önemini bir kez daha ortaya koydu.