Sosyal Medya

Muğla

Blue Exile Art Project Sualtı Parkı 1. Etap Açılışı Gerçekleşti

Paylaşım

tarih:

Bodrum Belediyesi, Bodrum Deniz Müzesi ve Rotary 2440. Bölge’ye bağlı Mavi Ege Denizi Rotary Kulübü ortaklığında, Project Poseidon iş birliğiyle hayata geçirilen Blue Exile Art Project (BEAP) Sualtı Parkı’nın 1. etap açılışı yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Önemli Katılımcılar ve Destekçiler

Açılışa, Bodrum Belediyesi Başkan Vekili Emel Çakaloğlu, Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Temsilcisi Aslı Tanyel, emekli vali yardımcısı ve Meclis Üyesi Cumhur Güven Taşbaşı, Rotary 2440. Bölge geçmiş dönem başkan ve yetkilileri, projeye destek veren kurum ve kuruluşların yetkilileri, BEAP Project Poseidon Proje Yürütücüsü Dr. Mert Gökalp ile BEAP sanatçıları Ayla Turan, Doğu Çankaya, Esra Sağlık, Genco Gülan, Kemal Tufan ve Mehmet Kutlu, basın mensupları ve sanatseverler katıldı.

Projenin Başlangıcı ve Hedefleri

Proje Koordinatörü ve Bodrum Deniz Müzesi Müdürü Selen Cambazoğlu, projenin nasıl başladığına değinerek, “Bu tip sualtı parklarının dünyada ve ülkemizde yeri var fakat ülkemizdeki tek çevre ve sanatı birleştiren bir sualtı parkı olarak Bodrum Sualtı Parkı’nı gösterebiliriz. Çevre projesi olarak başladık ve 2024 temamızı da oksijen olarak belirledik. Sponsorlarımıza ve projede emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Küresel Isınmaya Dikkat Çeken Bir Proje

Mavi Ege Denizi Rotary Kulübü Geçmiş Dönem Başkanı Şule Kükrer, “2024 yılında küresel ısınmaya gönderme yaptık. Doğru liderlerle önemli bir projeye imza attık. Projede bize inananlara teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

Deniz Çayırlarının Önemi

BEAP Project Poseidon Proje Yürütücüsü Dr. Mert Gökalp, “Bizim yapmaya çalıştığımız şey bu kültür, sanat ve turizm projesinde aslında ekosistemdeki deniz çayırlarının yerinin ne kadar önemli olduğunu göstermek. Bodrum’daki bu suyun berraklığının, deniz canlılarının bereketinin, kıyılarımızın bereketinin devam edebilmesi için bu çayırları korumamız gerekiyor” dedi.

Yerel Yönetimlerin Katkısı

Bodrum Belediyesi Başkan Vekili Emel Çakaloğlu, “Yerel yönetimler olarak değerleri koruma ve gelecek nesillere aktarma konusunda STK’lar, Odalar ve tüm kamu kuruluşlarıyla iş birliğinde temizlik ve farkındalık çalışmaları yapıyoruz. Bu çalışmalardan biri olan BEAP Sualtı Parkı’nda yer almaktan mutluluk duyuyoruz. Ana odağı çevreyi koruma bilinci olan BEAP’ın bu seneki teması oksijen. Umarım mesajımız yerine ulaşır. Bodrum Yarımadasındaki deniz ve kıyıları koruma farkındalığını sanatın gücüyle birleştiren BEAP Sualtı Parkına emek veren herkese teşekkür ederim” dedi.

Dalış ve Kurdele Kesimi

Konuşmaların ardından, eserlerin bulunduğu alana dalış gerçekleştirildi ve yetkililer su altında kurdele keserek açılışı tamamladılar.

Devamını Oku
Yorumları Gör

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir