Sosyal Medya

İzmir

Buca Metrosu’nda Son Durum: Günlük 400 Bin Yolcu

Paylaşım

tarih:

buca metrosu Cemil Tugay

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Üçyol-Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Kampüsü-Çamlıkule arasında inşa ettiği 13,5 kilometrelik Buca Metrosu projesi, tüm hızıyla devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, yerin 36 metre altında 4 tünel açma makinesi (TBM) ile süren kazı çalışmalarını yerinde inceledi.

İnceleme Noktaları ve Çalışmalar

Başkan Tugay, ilk olarak General Asım Gündüz İstasyonu’nu ziyaret etti. İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Çağatay Güç ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistemler Dairesi Başkanı Alpaslan Kara’dan bilgi alan Tugay, ardından Buca Koop İstasyonu’na geçti.

buca metrosu son durum

Başkan Tugay’ın Açıklamaları

İncelemelerin ardından değerlendirmelerde bulunan Başkan Tugay, İzmir’de kent içi ulaşımı rahatlatacak projelerin başında raylı sistem yatırımlarının geldiğini belirtti. Tugay, “İzmir’in en kalabalık ilçesi Buca’yı metroya kavuşturacak bu büyük yatırımın tamamlanması ilçedeki trafik sorununun çözülmesi açısından hayati önem taşıyor. Bu nedenle hiçbir aksaklığa izin vermeden gece gündüz çalışarak metroyu Buca’ya getireceğiz” dedi.

TBM’ler Kazmaya Devam Ediyor

Buca Metrosu’nda, General Asım Gündüz, Buca Koop, Dokuz Eylül, Çamlıkule, Hasanağa Bahçesi istasyonları ve İzmirspor bölgesindeki hat başı şaftı olmak üzere 6 bölgede çalışmalar sürüyor. General Asım Gündüz İstasyonu ve Buca Koop İstasyonu’nda toplam 4 TBM ile tünel açma çalışmaları devam ediyor. General Asım Gündüz İstasyonu’ndan Üçyol İstasyonu’na doğru bin 161 metre tünel kazısı tamamlandı. Buca Koop İstasyonu’ndan DEÜ Üniversitesi İstasyonu’na doğru ise 176 metre tünel kazıldı.

buca metrosu

Buca Metrosu Hakkında

  • Günlük Yolcu Kapasitesi: 400 bin yolcu
  • İstasyonlar: Üçyol, Zafertepe, Bozyaka, General Asım Gündüz, Şirinyer, Buca Belediyesi, Kasaplar Meydanı, Hasanağa Bahçesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Buca Koop, Çamlıkule
  • Entegrasyon: Fahrettin Altay-Bornova arasında çalışan mevcut metro hattı ile Üçyol İstasyonu’nda, İZBAN hattı ile Şirinyer’de entegre olacak.
  • Ulaşım Süresi: Buca’nın en uzak mahallesi Çamlıkule ile İzmir Körfezi arasındaki ulaşım süresi 15 dakikaya inecek.
  • Proje Maliyeti: 765 milyon Euro
  • İşletme: Hat işletmeye açıldığında tren setleri sürücüsüz olarak hizmet verecek.

Başkan Tugay’ın önderliğinde devam eden çalışmalar, İzmir’in en kalabalık ilçesi Buca’ya modern ve hızlı bir ulaşım çözümü sunmayı hedefliyor.