Sosyal Medya

Bursa

Bursa Büyükşehir Belediyesi 2025-2029 Stratejik Plan Çalışmaları Devam Ediyor

Paylaşım

tarih:

Bursa Büyükşehir Belediyesi, toplumun tüm kesimlerinin katılımıyla 2025-2029 stratejik plan çalışmalarını sürdürüyor. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in öncülüğünde başlatılan ve 17 ilçeyi kapsayan bu çalışmalar, kent sakinlerinin görüş ve düşüncelerini alarak katılımcı bir anlayışla ilerliyor.

Katılımcı Anlayışla Stratejik Plan

Stratejik plan çalışmaları kapsamında belediye personeline yönelik eğitimler verildi ve çalışma ekipleri oluşturuldu. Temmuz ayının ilk haftasında, üst yöneticilerden oluşan Strateji Geliştirme Kurulu ve şube müdürlerine yönelik çeşitli eğitimler düzenlendi. Bu kapsamda, belediye içindeki mevcut durumun analizi de sürüyor.

Geniş Katılımlı Anket Çalışmaları

Haziran ayında başlatılan anket çalışmasına, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarından 320 kurum katılarak görüşlerini paylaştı. Vatandaşların da görüşlerini almak amacıyla düzenlenen anket, 16 Temmuz’a kadar devam edecek. Anket, www.bursa.bel.tr/anket adresinden erişilebilir.

Dış Paydaş Toplantıları

Stratejik plan çalışmaları, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 4 gün sürecek dış paydaş toplantılarıyla devam ediyor. 9 Temmuz Salı gününden 12 Temmuz Cuma gününe kadar sürecek yarım günlük oturumlarla, stratejik planın başarısının ve sürdürülebilirliğinin arttırılması hedefleniyor.

Toplantılara kamu kurumlarından ilçe belediyelerine, sivil toplum kuruluşlarından Büyükşehir Belediyesi birimlerine kadar geniş bir katılım sağlanıyor. Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı Derya Özgök, bugüne kadar yapılan çalışmaları özetleyerek, bundan sonra yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi. Stratejik Yönetim Şube Müdürü İbrahim Ay ise anket sonuçlarını katılımcılarla paylaştı. Ardından, Prof. Dr. Mehmet Barca’nın moderatörlüğünde katılımcılara sorular sorularak paydaş görüşleri alındı.

Odak Alan Çalışmaları

Toplantılarda, çevre, katılımcılık-yönetişim, kent ekonomisi, kültür-spor, planlama-afet, sosyal-sağlık ve ulaşım gibi odak alanlarda stratejik plan çalışmalarında bugüne kadar yapılanlar ve bundan sonra yapılacaklar ele alınacak. Kamu kurumları ve STK’ların görüşlerinin paylaşıldığı anket sonuçları ile devam eden vatandaş anketinin kısmi sonuçları kamuoyuyla paylaşılacak. Paydaşların ihtiyaç ve beklentileri tespit edilerek, yeni fikirlerin oluşmasına ve yenilikçi çözümler geliştirilmesine olanak sağlanacak.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, toplumun tüm kesimlerinin katılımıyla, daha yaşanabilir ve mutlu bir Bursa inşa etmek için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Devamını Oku
Yorumları Gör

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir