Çevre

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, AFD Başkanı Remy Rioux’u Ağırladı

Paylaşım

tarih:

ANKARA – Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Fransız Kalkınma Ajansı (AFD) Başkanı Remy Rioux ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı. Görüşmede, deprem bölgesine yönelik yürütülen inşa ve ihya çalışmaları ve iklim değişikliği konuları ele alındı.

Deprem Bölgesine Yönelik Çalışmalar

Bakan Kurum, 6 Şubat depremlerinden sonra bölgeye yönelik inşa ve ihya çalışmalarını ciddiyetle yürüttüklerini belirtti. Bakan Kurum, “Bu süreçte dostlarımızın unutamayacağımız dayanışma örneklerine şahit olduk. Fransız Kalkınma Ajansına da desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Şu ana kadar 76 bin yeni konut ve iş yerimizde depremzede kardeşlerimiz oturmaya başladılar. İnşallah bu yıl sonuna kadar 200 bin konutumuzu teslim edeceğiz. 2025 yılının sonuna kadar, teslim edilmeyen tek bir konut ve işyerimiz kalmayacak.” dedi.

Bakan Kurum, ayrıca AFD ve Dünya Bankası’nın eş finansmanı ile Yapı İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülmesi planlanan ‘Kırsal Deprem Konutlarının Yapılması Projesi’ni önemsediklerini ve iş birliği çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti.

Yeşil Taksonomi Sistemi ve İklim Değişikliği

İklim değişikliğinin dünyanın ortak sorunu olduğuna dikkat çeken Bakan Kurum, Türkiye olarak millet bahçeleri, ekolojik koridorlar ve ormanlaştırma çalışmalarıyla yeşil alanları süratle artırdıklarını kaydetti. Kurum, 2023 yılından bu yana Türkiye’de Yeşil Taksonomi Sistemi’nin kurulması konusunda çalışmaların devam ettiğini belirtti.

AFD Başkanı Rioux’un Övgüleri

AFD Başkanı Remy Rioux, Türkiye’nin afet sonrası yürütülen inşa ve ihya çalışmalarını övgüyle değerlendirerek, iklim değişikliği konusunda atılan adımları takdirle karşıladıklarını ifade etti.

Bu görüşme, Türkiye ile Fransız Kalkınma Ajansı arasındaki iş birliğini güçlendirme ve sürdürülebilir kalkınma hedeflerine yönelik ortak çalışmaların artırılmasına yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Popüler

Exit mobile version