Sosyal Medya

İzmir

Çiğli Belediyesi Kadınlara Yönelik Şiddet ve Ayrımcılıkla Mücadele Atölyesi Düzenledi

Paylaşım

tarih:

Çiğli Belediyesi’nden Kadınlara Hukuki Danışmanlık Hizmeti

Çiğli Belediyesi, kadınlara yönelik şiddet ve ayrımcılıkla mücadele etmek amacıyla bir atölye düzenledi. Güzeltepe Kadın Dayanışma Merkezi’nde gerçekleştirilen atölyeye, Çiğlili kadınlar yoğun ilgi gösterdi. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün düzenlediği bu etkinlikte, katılımcılara yasal hakları konusunda bilgilendirme yapıldı.

Atölye İçeriği ve Katılımcılar

Seminere konuşmacı olarak Avukat Deniz Tütüncübaşı ile Sosyologlar Güler Akan ve Şimal Karabulut katıldı. Uzmanlar, kadınların anayasal hakları, bu hakların ihlal edilmesi durumunda izlemeleri gereken yol ve yöntemler hakkında detaylı bilgiler verdi. Kadınların sahip oldukları hakları öğrenmeleri ve bu haklara erişim yollarını bilmeleri gerektiği vurgulandı.

Başkan Yıldız’dan Destek Mesajı

Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, kadınların toplumsal statüsünün güçlendirilmesi amacıyla çalışmalarına devam ettiklerini belirterek, “Çiğli Belediyesi olarak, kadınların bedensel ve ruhsal anlamda sağlıklı bir yaşam sürdürmesini öncelikli görevimiz kabul ediyoruz. Çalışmalarımızı bu doğrultuda sürdürüyoruz. Son olarak, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğümüz aracılığıyla Güzeltepe’de kadınlara hukuki destek atölyesi düzenledik. Alanında uzman arkadaşlarımız, kadınlara hakları ve bu haklara erişim yolları hakkında bilgi verdi. Kadınlar hayatın her alanında daha güçlü ve aktif olmak adına haklarını öğrenmeli ve hiç kimseden çekinmeden haklarını savunabilmeli. İhtiyaç duydukları her an yanlarında olmaya ve mücadelelerine destek vermeye devam edeceğiz,” ifadelerini kullandı.

Kadınların Güçlendirilmesi ve Bilinçlendirilmesi

Bu tür etkinlikler, kadınların kendilerini daha güçlü ve güvende hissetmeleri için büyük önem taşıyor. Çiğli Belediyesi, kadınların haklarını bilmeleri ve gerektiğinde bu hakları savunabilmeleri için düzenlediği bu atölye çalışmalarıyla, toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadına yönelik şiddetle mücadele konularında farkındalık yaratmaya devam ediyor.

Çiğli Belediyesi, kadınlara yönelik destek ve bilgilendirme çalışmalarını sürdürecek, kadınların her alanda daha güçlü ve özgür bir şekilde var olabilmeleri için gerekli tüm adımları atmaya devam edecek.

Devamını Oku
Yorumları Gör

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir