Sosyal Medya

Muğla

Cumhurbaşkanlığı 5. Uluslararası Yat Yarışları Muğla Etabı Tamamlandı

Paylaşım

tarih:

Cumhurbaşkanlığı 5. Uluslararası Yat Yarışları'nın Muğla Etabı ödül töreniyle sona erdi

Cumhurbaşkanlığı 5. Uluslararası Yat Yarışları’nın ödül töreni gerçekleştirildi. 16 ülkeden 26 ekip ve 300’den fazla sporcunun katıldığı yarışta “Yarışı ilk bitiren” ödülü Magic Twelve teknesinin oldu.

Anadolu Ajansı’nın “global iletişim ortağı” olduğu, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde düzenlenen, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Muğla Valiliği ve Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’nın (TGA) katkılarıyla, Türkiye Yelken Federasyonu koordinasyonunda ve İstanbul Açıkdeniz Yat Yarış Kulübü tarafından organize edilen yarışlar, DHL Express ana sponsorluğunda gerçekleştirildi.

Halikarnas Kupası için Çekişmeli Mücadele

Muğla Valisi İdris Akbıyık’ın 20 Mayıs’ta start vermesiyle başlayan yarışlarda, ekipler Rodos Adası ve Simi Adası’nı dönerek tekrar Yalıkavak Marina’da yarışı tamamladı. Bodrum’un eşsiz koylarının maviyle buluştuğu manzara eşliğinde yelken tutkunları, çekişmeli bir mücadele sergiledi.

Ödül Töreni ve Konuşmalar

Bodrum Kalesi’nde düzenlenen Halikarnas Kupası ödül töreninde, İstanbul Açıkdeniz Yat Yarış Kulübü Başkanı Ekrem Yemlihaoğlu, Türkiye’de uluslararası bir platformda kabul gören bir yarış düzenlemenin gururunu yaşadıklarını ve katkı sunan kurum ve kuruluşlara teşekkür etti. DHL Express Türkiye Genel Müdürü Volkan Demiroğlu ve Arvento Pazarlama ve Kurumsal İletişim Direktörü Özlem Kaptan, organizasyona katılmanın ve destek vermenin önemini vurgulayan konuşmalar yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajının da okunduğu törende, Muğla Valisi İdris Akbıyık ve protokol üyeleri katıldı. “Yarışı ilk bitiren” ödülü, Magic Twelve teknesine verildi. Etkinlikte çeşitli ikramlar yapıldı ve canlı müzik programı düzenlendi.

Dereceye Giren Takımlar ve Kategoriler

IRC 0 sınıfı:

  1. Tavatuy
  2. Magic Twelve
  3. Lagertha

IRC 1 sınıfı:

  1. Courrier du Coeur
  2. Fox-l
  3. Rossko Racer

IRC 2 sınıfı:

  1. Buran
  2. Strekoza
  3. İzocam- Vamos

IRC 3 sınıfı:

  1. Omani
  2. Navita 2
  3. Vagabond-Baymineral

ORC A:

  1. Lagertha
  2. Favorit

ORC B:

  1. Vagabond-Baymineral

Gezgin Sınıfı:

  1. Beren Mila – Mudanya Üniversitesi

Özel Ödül – Kadın Kategorisi:

  1. Vagabond-Baymineral

Üniversite Kategorisi:

  1. Beren Mila – Mudanya Üniversitesi
  • Cumhurbaşkanlığı 5. Uluslararası Yat Yarışları'nın Muğla Etabı ödül töreniyle sona erdi

    Cumhurbaşkanlığı 5. Uluslararası Yat Yarışları'nın Muğla etabı; Bodrum Kalesi'nde düzenlenen Halikarnas Kupası ödül töreniyle sona erdi. Törende dereceye giren yarışmacılara ödülleri verildi. ( Ali Ballı - Anadolu Ajansı )

  • Cumhurbaşkanlığı 5. Uluslararası Yat Yarışları'nın Muğla Etabı ödül töreniyle sona erdi
Devamını Oku
Yorumları Gör

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir