Sosyal Medya

Denizli

Denizli, Yeni Turizm Projeleri ile Gözde Bir Merkez Olmayı Hedefliyor

Paylaşım

tarih:

denizlinin hedefi turizm

Denizli Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde, “Yeni dönemde Büyükşehir Öncülüğünde Turizm Alanında Yapılacak Projelere İlişkin Değerlendirme Toplantısı” gerçekleştirildi. Toplantıda, kentin turistik, kültürel ve tarihi lokasyonları ve değerlerinin tanıtımı için yol haritası belirlendi.

Değerlendirme Toplantısına Katılım

Toplantıya önceki dönem Turizm Bakanı Bahattin Yücel, Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Bülent Bozbaş, Denizli Sanayi Odası Başkanı Selim Kasapoğlu, Pamukkale Üniversitesi Arkeoloji Anabilim Dalı Başkanı Celal Şimşek, akademisyenler ve sektör temsilcileri katıldı. Açılış konuşmasını yapan Genel Sekreter Bülent Bozbaş, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu liderliğinde “Ege Denizli’den başlar” mottosuyla yola çıktıklarını belirtti.

Denizli’nin Potansiyeli ve Hedefleri

Bülent Bozbaş, Denizli’nin turizm ve sanayi alanlarında büyük bir potansiyele sahip olduğunu vurgulayarak, “Bu şehirde var olan enerjiyi sanayicimizle, üniversitemizle, sivil toplum kuruluşlarımızla, gençlerimizle uyum içinde yönetebilir ve doğru işlere kanalize ederek, Denizlimizin ulaşamayacağı hiçbir hedefi yoktur. Ege’nin kapısı Denizli’den açılıyor. Tüm paydaşlarımız bunun önemine vararak doğru işleri doğru zamanda şehrin tüm paydaşları ile yapacağımız bu ve devamında yapılacak toplantılarda ortaya çıkacak iş planlarını Büyükşehirin gücü ile birleştirip çok güzel işler başaracağız” dedi.

denizli turizm atağı

Denizli’yi Çekim Merkezi Haline Getirme Vurgusu

Önceki dönem Turizm Bakanı Bahattin Yücel, Denizli’nin tüm ilçeleriyle birlikte önemli bir turizm potansiyeline sahip olduğunu belirtti. Yücel, “Denizli’nin başta tarih öncesi döneme ilişkin çok ciddi zenginlikleri var. Bu coğrafya 19 antik kente ev sahipliği yapıyor. Özellikle tarımda ve tekstilde önemli bir şehir. Denizli’nin tek başına bir çekim merkezi olmasını sağlayacak başta Denizli halkı olmak üzere turizm sektörü, sanayi, ticaret ve diğer paydaşların görüşleri alınarak yol haritası çizilmelidir” diye konuştu.

Katılımcıların Görüşleri

Toplantıya katılan STK temsilcileri, akademisyenler ve sektör temsilcileri de Denizli turizmine yönelik görüşlerini paylaştı. Bu toplantı, Denizli’nin ulusal ve uluslararası arenada hak ettiği yeri alabilmesi için atılacak adımları belirlemek adına önemli bir adım oldu.

Gelecek Projeler

Toplantıda, Denizli’nin turizm potansiyelini artıracak projeler ve tanıtım stratejileri üzerinde duruldu. İlerleyen dönemde yapılacak projeler ve etkinliklerle Denizli, turizmde daha güçlü bir konuma gelmeyi hedefliyor. Şehirdeki tarihi ve kültürel zenginliklerin yanı sıra modern turizm olanaklarının da geliştirilmesi planlanıyor.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, bu tür toplantılarla kentin turizm potansiyelini ortaya çıkarmak ve ulusal ile uluslararası turizmde önemli bir merkez haline gelmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Devamını Oku
Yorumları Gör

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir