Sosyal Medya

Denizli

Denizli’de Kafkas Halk Dansları Gösterisi Büyüledi

Paylaşım

tarih:

denizli halk dansları gösterisi

Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Kafkas Halk Dansları Topluluğu, 60 halk dansçısı ile Kafkasların Anadolu’ya göçünü anlattıkları muhteşem bir gösteri sergiledi. Denizli Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekçi Kongre ve Kültür Merkezi Özay Gönlüm Salonu’nda sahne alan topluluk, izleyenleri büyüledi.

Başkan Çavuşoğlu: “Unutulmaz Bir Gece Yaşadık”

Gösteriye Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Genel Sekreter Bülent Bozbaş, Genel Sekreter Yardımcısı Onur Yılmaz, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Mehmet Selçuk ve çok sayıda vatandaş katıldı. Başkan Çavuşoğlu, gece boyunca sahne alan dansçıları övgü dolu sözlerle takdir etti. “Hem yaşadıkları hayat, sürgünler ve zulümlerle gerçekten hayatın birçok alanında zorluk çekmiş bir topluluğun hikâyesini anlatmaya çalıştılar, gayet başarılı ve güzeldi. Biz bir yandan eğlenirken aslında yaşamın gerçeklerini, çektiklerini bizlerle paylaştılar. Çok keyifli bir geceydi, hepinize çok teşekkür ediyorum. Emeğinize ve yüreğinize sağlık” dedi.

Görsel Şov ve Kültürel Zenginlik

Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Kafkas Halk Dansları Topluluğu Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Kaya’nın yönettiği gösteride Azeri, Gürcü ve Çerkez danslarının yanı sıra Kars ve Iğdır yöresi danslarından da örnekler sunuldu. 60 halk dansçısının sahne aldığı gösteriye vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Dansçıların sunduğu görsel şov misafirleri adeta büyüledi.

Kutlamalar ve Teşekkürler

Gösterinin sonunda Başkan Çavuşoğlu, sahneye davet edilen tüm dansçıları ve eğitmenleri tek tek kutlayarak plaketlerini takdim etti. Gece, hep birlikte çekilen hatıra fotoğrafları ile son buldu. Başkan Çavuşoğlu, gösteride emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Bu tür etkinliklerle kültürel mirasımızı yaşatmaya ve gelecek nesillere aktarmaya devam edeceğiz” dedi.

Denizli’de kültür ve sanat etkinlikleri, halkın yoğun ilgisi ve katılımıyla devam ediyor. Kafkas Halk Dansları Topluluğu’nun bu muhteşem gösterisi, katılımcılara unutulmaz bir gece yaşattı.

Devamını Oku
Yorumları Gör

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir