Sosyal Medya

İzmir

Dikili’de Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı, Soğutma Çalışmaları Sürüyor

Paylaşım

tarih:

dikili yangını

Dikili ilçesine bağlı Çandarlı ve Denizköy mahallelerinde dün gece 23.30’da başlayan ve makilik ile zeytinlik alanları etkileyen yangın, İzmir İtfaiyesi’nin yoğun çabaları sonucu bu sabaha karşı kontrol altına alındı. İzmir İtfaiyesi, 7 arazöz, 6 tonaj araç, 1 merdivenli araç ve 55 personelle yangına müdahale etti. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin diğer birimleri ve ilçe belediyelerin desteğiyle çok sayıda iş makinası ve su tankeri de yangına müdahale için seferber edildi. Orman İtfaiyesi ile koordineli çalışılarak yangın kontrol altına alındı ve bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.

Başkan Tugay: Ormanlarımızı Birlikte Koruyalım

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, yangına hızla müdahale eden ekiplere teşekkür ederek, “Doğayı korumak için gece gündüz büyük emek veren kahramanlarımıza teşekkür ediyorum. Hava sıcaklıklarının artması ile birlikte yangınlar için çok kritik bir döneme girdik. Güzelim doğamızın yok oluşunu izlemeyelim. Ormanlarımızın yanmaması için lütfen dikkat edelim. Belediye ekiplerimiz teyakkuz halinde. Şüpheli bir durumla karşılaşırsanız 112 Acil Çağrı Merkezi ile iletişime geçebilirsiniz,” dedi.

200 Dönüm Alan Yandı

200 Dönüm Alan Yandı

Yangın nedeniyle 200 dönüm makilik ve zeytinlik alan yandı. Yangında ayrıca 2 dam, dam içinde bulunan büyük ve küçükbaş hayvanlar ile kümes hayvanları telef oldu. 3 yazlık ev, 1 balık çiftliği deposu ve 2 çiftlikteki kümesler yanarak kullanılamaz hale geldi.

Yangına Bir Sebep de Sen Olma!

İzmir İtfaiyesi yetkilileri, küresel ısınmanın etkileri ve orman yangınlarının artması nedeniyle vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı. Araçla seyir halindeyken sigara izmaritlerinin dışarı atılmaması, piknik alanları dışında mangal yakılmaması, ev ve yaşam alanlarının etrafındaki kuru otların temizlenmesi, bağ, bahçe ve yazlık gibi yerlerde tamirat yapılırken yangın söndürücü tüp veya su bulundurulması gerektiği uyarısında bulundu.

Bu tür ihmallerin büyük yangınlara sebep olabileceğini hatırlatan yetkililer, yangın riski taşıyan davranışlardan kaçınılması gerektiğini vurguladı.

Devamını Oku
Yorumları Gör

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir