Ekonomi

Dr. Cemil Tugay’dan İzmir’e Vizyon: Yeni Nesil Belediyecilik ve Ortak Akıl

Paylaşım

tarih:

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, EBSO Meclisi’nin konuğu olarak katıldığı oturumda, kente dair projeler ve belediyenin yol haritası hakkında sanayicileri bilgilendirdi. Tugay, kamu kaynaklarının israf edildiği projeleri durdurmanın önemli bir görev olduğunu belirterek, İzmir’in yeni nesil bir belediyeciliğe ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Yeni Nesil Belediyecilik ve Acil Eylem Planları

Başkan Tugay, belediye başkanlığı görevine başladığı günden bu yana acil eylem planları çerçevesinde birçok projeyi hayata geçirdiğini ifade etti. “Genel sorunlar arasında ulaşım ve trafik başı çekiyor. Yeni organize sanayi bölgelerinin kurulması için arsa ihtiyacı da dile getirildi. Belediyenin mali ve idari olarak disipline edilmesi için çalışmalarımız sürüyor” dedi. Tugay, hızlı çözümler üreten, planlamasını doğru yapan ve 5 yıllık süre içinde hangi projeleri gerçekleştireceğini belirleyen bir belediye anlayışını benimsediklerini ekledi.

Kamu Yararına Projeler ve İsrafın Önlenmesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından durdurulan projeler hakkında bilgi veren Başkan Tugay, kamu yararının ön planda tutulduğunu vurguladı. Örneğin, Yamanlar bölgesindeki sanatoryum projesinin gereksiz olduğunu ve bu tür projelerin durdurulmasının önemli olduğunu belirtti. Tugay, “Kamu kaynaklarını israf edemeyiz. Sizin vergilerinizle var olan bir kurumun yöneticisiyim, bu sorumlulukla hareket ediyorum” diye konuştu.

Su Sorunu ve Orman Yangınları

Başkan Tugay, su sorunu ve orman yangınlarına değinerek, küresel felaketlerle yüzleşmenin kaçınılmaz olduğunu belirtti. “Kentlerde su temin etme işi Devlet Su İşleri’ne aittir, belediyenin görevi dağıtımını yapmaktır. DSİ’nin İzmir için hazırladığı su master planı kapsamında baraj projeleri bulunuyor, ancak mevcut durumda bu projeler yeterli değil” dedi.

İzmir Planlama Ajansı ve Teknoloji İnovasyonu

İzmir Planlama Ajansı’nın çalışmaları hakkında bilgi veren Tugay, ajansın sanayi bölgeleri kurulumu, sosyo-ekonomik değerlendirmeler gibi konularda çalışmalar yaptığını belirtti. Tugay, “İzmir Teknoloji ve İnovasyon şirketi ile teknolojik altyapıyı kurma, geliştirme ve yapay zeka teknolojisiyle kentin yönetimini sağlama amaçlı projelerimizi sürdürüyoruz” dedi.

Sağlıklı Kentler Birliği ve Ulaşım Projeleri

Ege Belediyeler Birliği Başkanlığı yerine Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Başkanlığı görevini aldığını açıklayan Tugay, İzmir’in sağlıklı yaşam projelerinin üssü olacağını söyledi. Ulaşım projeleri kapsamında ise troleybüs ve deniz taksi projelerinin devreye alınacağını belirtti. “Ulaşım Master Planı ile İzmir’in tüm ulaşım planını yeniden gözden geçireceğiz” dedi.

İZBAN ve Diğer Meseleler

İZBAN konusunda yaşanan sorunlara da değinen Tugay, “İZBAN hattında yaşanan sorunların çoğu TCDD’nin sorumluluğunda. Bu konuda ya işletmeyi tamamen bize verin ya da tüm işletmeyi siz alın” dedi. Ayrıca, atık bertarafı, kentsel dönüşüm ve diğer altyapı çalışmalarında hükümetten onay beklediklerini belirtti.

Sanayicilerden Başkan Tugay’a Destek

EBSO Başkanı Ender Yorgancılar, Başkan Tugay’ın görevindeki üçüncü ayında EBSO meclisine konuk olduğu için teşekkür etti ve İzmir’in gelişimi için yerel yönetimle işbirliği yapmaya hazır olduklarını vurguladı. Yorgancılar, organize sanayi bölgeleri ve mesleki eğitim konusundaki iş birliği taleplerini Tugay’a iletti.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Popüler

Exit mobile version