Dünya

Dünya Denizciler Günü: Deniz Emekçilerine Saygı ve Teşekkür

Paylaşım

tarih:

Deniz insanlarının küresel ekonomiye katkılarını hatırlatmak amacıyla Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) tarafından 2010 yılından bu yana her yıl 25 Haziran’da kutlanan “Dünya Denizciler Günü” bu yıl denizde iş güvenliği temasıyla ön plana çıkıyor.

Denizyolu Taşımacılığı ve Küresel Ekonomi

Dünya nüfusundaki artış, ham madde ihtiyacı ve sanayileşme gibi faktörler, diğer taşımacılık modlarına kıyasla bir seferde daha büyük kapasitelerde yük taşımaya olanak tanıyan güvenli, çevreci ve ekonomik denizyolu taşımacılığının büyümesine katkı sağlıyor. Günümüzde dünya ticaretinin yaklaşık %86’sı deniz taşımacılığı ile gerçekleştirilirken, bu oran dünya ekonomisinin deniz taşımacılığına olan bağımlılığını net bir şekilde ortaya koyuyor.

Denizcilerin Eşsiz Katkıları

Denizciler, gemilerde ihtiyaç duyulan iş gücünü sağlayarak dünya ekonomisine ve toplumların refahına eşsiz bir katkı sunuyor. Denizcilik mesleği, gemilerin denizlerde kesintisiz hizmet vermesi nedeniyle emek yoğun mesleklerin başında geliyor. Bununla birlikte, korsanlık tehdidi ve çatışma alanları gibi tehlikeler denizcileri hayati risklerle karşı karşıya bırakıyor.

Güvenli Çalışma Ortamları ve Eğitimler

Doğası gereği zorlu deniz şartlarında tehlikelerle mücadele ederek mesleklerini sürdüren denizciler, her türlü övgü ve takdiri hak ediyor. İMEAK Deniz Ticaret Odası olarak, denizcilik sektörünün kilit çalışanları olan deniz insanlarına güvenli çalışma ortamları sağlanması ve bu konuda verilecek eğitimlere katkıda bulunmaya hazırız.

Kutlama ve Takdir

25 Haziran Dünya Denizciler Günü’nü kutlarken, denizcilere takdir, şükran ve teşekkürlerimizi sunuyor, Türk denizciliğine emeği geçen herkesi saygıyla anıyoruz.

Tamer KIRAN
İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Popüler

Exit mobile version