İzmir

Ege Belediyeler Birliği Olağan Genel Kurulu İzmir’de Gerçekleşti

Paylaşım

tarih:

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen Ege Belediyeler Birliği Olağan Genel Kurulu, Kaya İzmir Termal Otel’de yapıldı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Ege Belediyeler Birliği Başkanı olarak seçildi. Toplantıda birlik ve dayanışma mesajları verildi.

Başkan Tugay: Dayanışma İçinde Çalışarak Zorlukları Aşacağız

Genel kurulda konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, ülkemizin sosyo-ekonomik sıkıntılar, çevre sorunları ve krizler içinde olduğunu belirterek, yerel yönetimlere önemli sorumluluklar düştüğünü söyledi. Tugay, “Bu dönem dayanışma içinde çalışarak zorlukları aşalım. Tüm meclis üyelerimizin katkısıyla güzel çalışmalar yapacağız. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve Sağlıklı Kentler Birliği Başkanı olarak üzerime düşen sorumluluğu yerine getirmeye hazırım. Bu dönem Türkiye için yerel yönetimler eliyle iş birliği içinde güzel çalışmalar yapacağız” dedi.

Zeyrek: Halkın Refahını Artırmayı Merkeze Alan Yeni Bir Siyaset Dili Geliştirmeliyiz

Yeni başkan Ferdi Zeyrek, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Zeyrek, “Milyonlarca vatandaşımızın görev ve sorumluluk bilinciyle hareket ediyoruz. Kutuplaşma, çatışma ve ayrışma yerine uzlaşı, beraberlik ve işbirliğini hayata geçirmek zorundayız. Ekonomik krizin, hayat pahalılığının ve yoksulluğun derinleştiği bu ortamda, halkın refahını, özgürlüğünü ve mutluluğunu artırmayı merkeze alan yeni bir siyaset dilini geliştirmek zorundayız” diye konuştu.

Yol Haritası Belirlendi

Sürdürülebilir kalkınma, demokrasi ve özgürlüklerin inşa edilmesinin önemine vurgu yapan Zeyrek, “Belediye başkanlarının birlikte ve uyum içinde çalışması gerektiğine inanıyorum. Siyasi parti ayırt etmeksizin tüm üye belediye başkanlarımızla bir araya geleceğiz. Halkın sorunlarını çözmek için yerel yönetimler ile merkezi yönetim arasında iş birliğini ortaklaşa sağlayacağız. Kapsayıcı, eşitlikçi ve demokratik bir anlayışla çalışacağız” dedi.

Yeni Yönetim Şekillendi

Birliğin Birinci Başkan Vekilliğine Denizli Acıpayam Belediye Başkanı Levent Yıldırım, İkinci Başkan Vekilliğine ise Aydın Söke Belediye Başkanı Mustafa İberya Arıkan seçildi. Asil ve yedek üye ile encümen üyelerinin seçimi de gizli oylamayla gerçekleşti.

İlk Toplantı İzmir’de

Ege Belediyeler Birliği, ilk toplantısını İzmir’de yapma kararı aldı.

Bu önemli toplantı, birlik ve dayanışma ruhunu pekiştirmek adına büyük bir adım oldu. Yerel yönetimlerin iş birliği ve uyum içinde çalışarak bölgenin sorunlarına çözüm üretmesi hedefleniyor.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Popüler

Exit mobile version