Eğitim

Gürsoy Vakfı’nın “Erbap” Projesi:

Paylaşım

tarih:

Gürsoy Vakfı’nın “Erbap” Projesi: Kültürel Mirası Koruma Alanında Gençlere Kariyer Fırsatları

Kültürel mirasın korunmasına yönelik çalışmalar yürüten Gürsoy Vakfı, “Erbap” projesiyle sektöre yetenekli gençler kazandırmayı hedefliyor. Gürsoy Grup bünyesindeki Güryapı İnşaat ve Restorasyon AŞ’nin başlattığı bu proje, kültürel mirasın korunmasına katkıda bulunmak amacıyla alanlarında uzmanlaşmış kişilerin deneyimlerini genç yeteneklerle paylaşmasına olanak sağlayacak.

Proje, Mayıs ayında başlayacak başvurularla, sektörde yer almak isteyen genç yeteneklere kariyer fırsatları sunacak. Gürsoy Vakfı, kültürel dokuyu koruyan ve geleceğe aktarmayı sağlayan sosyal sorumluluk projelerinde liyakata odaklanıyor. Usta-çırak ilişkisiyle uzmanlar, gençlere kariyerlerinde ihtiyaç duyacakları teknik detayları, geleneksel işçilik yöntemlerini ve restorasyon becerilerini öğretecekler.

Erbap projesi kapsamında, Güryapı şantiyelerindeki atölyelerde üniversitelerin restorasyon bölümlerinden öğrenciler staj yapma imkanı bulacak. Bu staj sürecinde gençler, mesleki becerilerini geliştirme fırsatı elde ederken, staj sonrası iş olanakları ile sektörde yer bulma şansı da yakalayacaklar.

Gençler, proje kapsamında hem yurt içi hem de yurt dışı atölyelerde staj yaparak farklı iş deneyimleri kazanacak ve uluslararası alanda kendilerini geliştirme imkanı bulacaklar. Böylece kültürel mirasın korunması ve yaşatılması için yetişmiş genç yeteneklerin sektöre kazandırılması hedefleniyor. Gürsoy Vakfı’nın bu projesi, restorasyon alanında gençlere kariyer fırsatları sunarak, kültürel mirasın korunmasına katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Popüler

Exit mobile version