İstanbul

İmamoğlu ve Özer’den Alevi Vatandaşlarla Birlik ve Kardeşlik Mesajları

Paylaşım

tarih:

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, Muharrem orucunun 6. gününde Alevi vatandaşlarla bir araya geldi. Muharrem matemi lokması, dede Ferhat Bozkaya’nın duasıyla dağıtıldı. İmamoğlu, kısa konuşmasında birlik ve kardeşlik mesajları verdi.

“Birbirimize Çok Şeyler Borçluyuz”

İBB Başkanı İmamoğlu, sofrada bulunmaktan ve birlikte dua etmekten onur duyduğunu belirterek, “Dünyanın en güzel topraklarında yaşıyoruz. Birbirimizi çok seviyoruz ve birbirimize çok şeyler borçluyuz. Bu ülkede kardeşçe bir arada yaşama hayalini güçlendirmek için büyük bir gayret içindeyiz. Birbirinin acısını hissetmek, yokluğunu ve ihtiyacını anlamak hemşehrilik ve vatandaşlık hukukunda var. Geçmişteki derin acılar ve adaletsizlikler toplum vicdanında yaşamaya devam edecek. Birbirimize sarılmayı, acılarımızı paylaşmayı bilmek zorundayız” dedi.

“Değil Yüzyıllar Bin Yıllar Geçse Acısı Dinmez”

İmamoğlu, acıların yok sayılmasının sorunu çözmediğini vurgulayarak, “Birbirini anlamak, acılarını kavramak önemlidir. Kerbela acısı hepimizin büyük acısıdır. Bu acıyı hatırlamak ve yüzleşmek sorumluluğumuzdur. Zalimlerin zulmüne karşı mazlumların yanında olmak, cesaret gerektirir. Güçlünün değil, haklının yanında olmak ortak yolumuzdur” dedi.

Alevi Yurttaşlarımızın Hakkı ve Hukuku İçin Mücadele Edeceğim

İmamoğlu, cemevlerinin Alevilerin ibadethanesi olduğunu belirterek, “Alevi yurttaşlarımızın ibadetlerini yerine getirebilmeleri için gereken her hususa uygun ortam sağlamak hepimizin borcudur. Alevi yurttaşlarımızın sorunlarına karşı duyarlı olmalıyız. Alevi yurttaşlarımızın hakkı ve hukuku için mücadele edeceğimi siz kıymetli canlarla paylaşmak isterim” dedi.

“Kendimizi Birbirinden Üstün Görmeyen Kişileriz”

İmamoğlu, Türkiye ve dünyanın her noktasında Alevi vatandaşların ihtiyaçlarına en üstün gayreti göstereceklerini kaydetti. “Cemevleri Alevi vatandaşlarımızın ibadethaneleridir. Bunu kabul etmek zorundayız. Bu konuda en doğru adımları atacağız. Dört kitabın manasını ‘Sen sana ne sanırsan, başkasına da onu san’ diye özetleyen Yunus Emre’nin felsefesinden ayrılmayan insanlarız. Bu topraklarda kendimizi birbirinden üstün görmeyiz” şeklinde konuştu.

“Yanında Olduğumuzu ve Olacağımızı Bütün Canlara Taahhüt Ederim”

Alevi vatandaşların hak ve hukuk mücadelesine destek sözünü tekrarlayan İmamoğlu, “Alevi yurttaşlarımızın bu şehrin insanları olarak haklarının yanında olduğumuzu ve olacağımızı taahhüt ederim. Bütün vatandaşlarımızın inançlarına saygıyı, o inançların ihtiyaçlarını karşılamayı kutsal bir görev olarak görürüz. Güçlü, derin bir kardeşlik kültürünü sonuna kadar taşıyacağız” dedi.

“Hoşgörüyü Miras Bırakmak İçin Çalışmaya Devam Edeceğiz”

İmamoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Yeterince acı çektik ve bedel ödedik. Gelecek kuşaklara sevgiyi, hoşgörüyü miras bırakmak için el ele çalışacağız. Bunu başaracağımıza yürekten inanıyorum. Bu süreçte emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum. Allah birliğimizi, beraberliğimizi bozmasın.”


Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Popüler

Exit mobile version