Ekonomi

İş Bankası’nın 100. Yılı Anısına: ’81 İlde 81 Orman’ Projesi

Paylaşım

tarih:

“81 İlde 81 Orman” projesi, Türkiye İş Bankası’nın 100. yılına özel olarak Orman Genel Müdürlüğü ve TEMA Vakfı işbirliğiyle yeniden hayata geçiriliyor. İlk etapta 2008-2017 yılları arasında gerçekleştirilmiş olan ve 81 ilde 2 milyon 205 bin fidanın dikildiği bu projenin yeni dönemi için hedef 5 yıl içinde 2 milyon 200 bin fidan dikmek.

İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, projenin ikinci aşamasında Samsun ve Erzincan’dan başlayarak Türkiye’nin 81 ilinde orman alanları oluşturacaklarını ve böylece ülkenin orman varlığını artırarak doğaya katkı sağlanacağını açıkladı. Projenin temel amacının çevre bilincini artırmak ve toplumda yeşil dönüşüme dikkat çekmek olduğunu belirten Aran, “Yeniden hayata geçirdiğimiz ve 2,2 milyon fidan dikmeyi planladığımız projeyle karşınızdayız.” dedi.

Orman Genel Müdürlüğü, TEMA Vakfı ve İş Bankası ortaklığında düzenlenen bu projede, fidan dikimlerinin yanı sıra dikilen fidanların bakımının da düzenli olarak gerçekleştirileceği belirtildi. İstanbul Orman Bölge Müdürü Celal Pir, projenin sürdürülebilirliğine dikkat çekerek, “81 ilimizde toplam 2 milyon 200 bin fidan dikerek orman varlığımızı daha da artıracağız.” dedi.

TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, orman varlığının artırılmasının iklim değişikliğiyle mücadelede önemli bir rol oynadığını belirtti. “Orman varlıklarının korunması ve artırılması, erozyon ve çölleşme gibi büyük küresel sorunlarla başa çıkmada kritik öneme sahiptir.” diyen Ataç, projenin sadece bir ağaçlandırma çalışması değil, aynı zamanda bir birlik ve beraberlik projesi olduğunu vurguladı.

Projeyle birlikte, sivil toplum, özel sektör ve kamu işbirliği içinde gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak için önemli bir adım atılmış olacak. Orman varlığını artırmanın yanı sıra çevre bilincinin güçlenmesine de katkı sağlayacak olan “81 İlde 81 Orman” projesi, Türkiye’nin yeşil geleceği için umut vaat ediyor.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Popüler

Exit mobile version