Genel

İzmir Avrupa Film Günleri 2024 Fransız Kültür Merkizi’nde

Paylaşım

tarih:

İzmir’de, Ege Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ESİAD) ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu iş birliği ile Avrupa Film Günleri düzenleniyor.

Etkinlik, 8-12 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek ve sinemaseverlere 19 farklı film sunulacak. Film gösterimleri, İzmir Fransız Kültür Merkezi’nde ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.

Etklinlik takvimi:

Avrupa Film Günleri kapsamında çeşitli ülkelerden filmler izleyicilere sunulacak. Bulgaristan’dan “Tüm Çıplaklığı ile Jiguli Grubu”, Danimarka’dan “Viborg Güzeli”, Estonya’dan “Ufuktaki Savaş”, Finlandiya’dan “Eli Kulağında”, Fransa’dan “Sönmüş Hayaller”, Hollanda ve Almanya’dan “Kuaför Romy”, İspanya’dan “Ramona”, İsveç’ten “Ben Zlatan”, İtalya’dan “Dante”, Malta ve Kanada’dan “Carmen”, Litvanya’dan “Göz Kırpmayı Unutma”, Macaristan ve Almanya’dan “Zarif”, Polonya’dan “Köylüler”, Portekiz, İspanya ve Fransa’dan “Büyükbabamın İblisleri”, Romanya ve Çek Cumhuriyeti’nden “Mikado”, Slovakya’dan “Asla Asla Deme”, Slovenya, İtalya ve Hırvatistan’dan “Suçsuz Adam”, Yunanistan’dan “Domatesler Wagner’le Tanışınca” gibi filmler yer alacak.

Bu etkinlik, Avrupa sinemasının farklı kültürlerini ve hikayelerini İzmirli sinemaseverlerle buluşturmayı amaçlıyor. Film gösterimleri, farklı türlerde ve çeşitli temalarda filmler sunarak zengin bir sinema deneyimi vadediyor. Etkinlik, ücretsiz oluşuyla daha geniş bir izleyici kitlesine ulaşmayı hedefliyor. Sinemaseverler için bu etkinlik, Avrupa sinemasının zenginliğini ve çeşitliliğini keşfetmek için harika bir fırsat.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Popüler

Exit mobile version