Sosyal Medya

Adalet

İzmir Başsavcılığı, Cinsel Saldırıda Bulunan Hemşireye Verilen Cezaya İtiraz Etti

Paylaşım

tarih:

adalet

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, yoğun bakım ünitesinde tedavi gören hastaya cinsel saldırıda bulunduğu suçlamasıyla yargılanan erkek hemşireye verilen cezaya iyi hal indirimi uygulanmasına itiraz etti.

Başsavcılığın hazırladığı istinaf dilekçesinde, İzmir 20. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından erkek hemşire E.K’ye cinsel istismar ve uyuşturucu madde temini suçlarından toplam 25 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verildiği, ancak cezada iyi hal indirimi uygulandığı belirtildi. Dilekçede, Türk Ceza Kanunu’nun 62. maddesine göre verilen iyi hal indiriminin bu dava için hukuka aykırı olduğu ve sanık aleyhine olacak şekilde istinaf talebinde bulunulduğu ifade edildi.

  • Olayın Arka Planı

Erkek hemşire E.K, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavi gören bir kanser hastasına cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla 25 Mayıs 2023’te tutuklanmıştı. İddianameye göre, 17 Mayıs gecesi gerçekleşen olayda, kamera görüntüleri ve tanık ifadeleri, şüphelinin baygın haldeki mağdura cinsel saldırıda bulunduğunu gösterdi. Ayrıca, sanığın hastaya çeşitli ilaçlar verdiği ve cinsel saldırıyı gerçekleştirdiği tespit edildi.

İddianamede, sanık E.K hakkında “kamu görevini kötüye kullanarak beden veya ruh bakımından kendini savunamayacak durumda olan kişiye karşı cinsel saldırı” ve “uyuşturucu ve uyarıcı madde temin etme” suçlarından toplam 40 yıl 6 aya kadar hapis cezası istenmişti.

  1. Ağır Ceza Mahkemesinde yapılan karar duruşmasında, mahkeme heyeti E.K’yi cinsel istismar suçundan 16 yıl 3 ay ve uyuşturucu madde temini suçundan 9 yıl 4 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı. Ancak mahkeme, sanığın cezasında iyi hal indirimi uygulayarak toplam cezayı 25 yıl 7 ay 15 güne indirdi.

Sanık hakkındaki iyi hal indirimi kararına 1 üye hakim muhalefet etti. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, iyi hal indiriminin hukuka aykırı olduğunu belirterek, verilen cezanın yeniden değerlendirilmesi için istinaf başvurusunda bulundu.

Devamını Oku
Yorumları Gör

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir